O Papierosach...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O Papierosach...
Serena |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: KCN ![]() |
Na pewnym forum,
ten temat wywolal burzliwa dyskusje...Jestem ciekawa czy tu tez tak
bedzie...Co myslicie o paleniu i papierosach?Palicie?Niecierpicie tego
zapachu?Czekam na wypowiedzi!
|
![]() ![]() ![]() |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ee...
Dzisiaj o aspektach religijnych troche sie douczylem ;] Więc to jest tak - PO PIERWSZE JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM ;] a z czym? z pierwszą komunią a dokładniej przysięgą abstynencji. Rozumiem że jest to potraktowane w trosce o wychowanie w trzeźwości, no ale - dzieciak nie łapie i tak o co chodzi, ale żeby tą komunię dostać musi podpisać papierek (nie wszędzie to obowiązuje) I że niby musi tego przestrzegać? a w życiu, jak długo świadomie i całkowicie dobrowolnie sam takiej przysięgi przed Bogiem nie złoży to złamanie tej pierwszokomunijnej grzechem dla mnie nie jest. To moje są przemyślenia :] A teraz te oficjalne - czy dorosły musi się spowiadać z tego że był na piwie? nie, jedyne co spowiednik może mu odpowiedzieć to coś w stylu - smakowało? ;] no bo to zadne wykroczenie nie jest, to wręcz pomaga w życiu. Dla mnie również niepełnoletni nie musi się z tego spowiadac, dlaczego - wyjasnione wyzej ;] Z fajkami to samo - kiedy ludzie wreszcie zrozumieją że propaganda anty nikotynowa jest trochę za bardzo rozdmuchiwana tymi hasłami - palenie zabija, palenie na pewno cię dobije... a tak sie składa że palenie na pewno specjalnie zdrowe nie jest, jest tam kilka mutagennych związków, no ale - gdyby papierosy zabijały tak jak broń pułatomatyczna to czy można by je było w kiosku kupić? Co jeszcze - a tak, człowiek w nałogu powinien się wyspowiadać z samego faktu bycia nałogowcem, no bo w jakiś sposób uległ zniewoleniu - z tym powinien walczyć, bo on ma żyć na chwałę Bożą, a tak to się tylko degeneruje :] niemniej, palenie w nałogu jest już koniecznością i nie jest wcale dobrowolne/świadome. Z tymi grzechami to macie zresztą napisane - wszelakie nieumiarkowania są grzechem, wiec pijaństwo takie totalne, więc palenie co krok paczki fajek są faktycznie ciężkimi grzechami. Coś jeszcze? a tak, ide w sobote na piwo i mam zamiar zapalić ;] ole Ps. - autor wierzy w Boga, instytucje kościelną też, aczkolwiek święcie wierzy w wolną wolę człowieka :] co zresztą żadną sprzecznością z wiarą nie jest "...P..." Ten post był edytowany przez Pawelord2: 25.11.2004 22:30 -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:56 |