Ukraina, czyli sytuacja w owym
państwie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ukraina, czyli sytuacja w owym
państwie
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio na Ukrainie wybuchła
"Pomarańczowa rewolucja" zwolenników Wiktora Juszczenki. Wszystko
poszło o sfałszowane wybory. Młodzi ludzie na Ukrainie chcą znaleźć pracę,
bo tam jest bardzo biednie. Źródłem pracy na pewno jest Unia Europejska.
Wiktor Janukowycz trzyma z Rosją, a ludzie tego nie chcą. Jak myślicie czy
gdybyście mogli, to czy byście się przyłączyli do strajków? Czy popieracie
Ukrainców? Proszę o przemyślane posty.
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
To już nie są kolejne wybory a'la Litwa
gdzie interesuje nas tylko czy wygra prorus, czy pro-us. To jest wydarzenie
na miarę epoki, to przebudzenie narodu z marazmu, to sygnał dla społeczeństw
wschodu to nadzieją dla demokratycznej opozycji całego świata. Myślisz
Katonie, że gdyby prezydentem został obecny premier Janukowycz to coś by się
radykalnie zmieniło siły rosyjskie zaczełyby gdzięs tam wkraczać? Nie. Gdyby
nie wielkie przebudzenie MAS, odrodzenia nadzieji na to że można o czymś
decydować we własnym kraju to wybory te nie miałyby żadnego
znaczenia!!!
Wszystko byłoby sobie po staremu i pies z kulawą nogą by o nich nie pomyślał. No bo co z tego, że dajmy na to rok temu rzadziły sobie stare kumy Janukowycz i Kuczma? Nic. Nie straszmy Ukraińców Rosją, zapomnijmy o Rosji. Dajmy Ukraińcom sygnał że zasługują na demokratycznie wybrany rząd, że sa panami samych siebie, że mogą być dumni z ze swego sprzeciwu. Niech w dupe sobie wsadzą Rosję, Unię Bin Ladena, Usa i wszystko inne, to walka o tożsamość narodową to jest coś więcej niż wybory i brzydzi mnie to, że ktoś w Polsce demonstruje tylko po to bo boi się Matuszki Rosji. Czy myślisz, że ludzie ze wschodu, którzy mówią po rosyjsku i z tą kulturą są związani przyjmą te polskie strachy za dobrą monetę? Nie i wcale bym się im nie dziwił. Co myśli jakiś tam wschodnio-ukraiński pół Rosjanin- "Przejmie władzę taki pro-us, wprowadzi swoich do nas "anty-rusów" i będzie przeciw nam.... Do czego takie myślenie prowadzi?! Prezydent musi zjednoczyć Ukrainę, tylko wtedy cała ta farsa ma jakiś sens, nie może być zależny ani od Rosji ani od zachodu, wypowiadając się przeciw Rosji zdradzi własny naród!!! Jestem za Ukrainą a nie przeciw komukolwiek to jest moje motto. Ten post był edytowany przez Hagrid: 26.11.2004 19:15 -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:06 |