[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
voldius |
11.11.2004 18:10
|
Unregistered |
tak polecamy sobie co ostatnio obejrzeliśmy.
prosze o oceny w skali 1/10.
co ja ostatnimi czasy widziałem? Alien versus Predator - szmira jakich mało, dobre są może tylko walki, ale poza tym głupie do kwadratu. lekki spoiler - scena jak biegnie laska z predatorem powala. bejłocz. 2+/10 Ten post był edytowany przez voldius: 11.11.2004 18:13 |
Khamul |
04.12.2004 19:31
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) |
Ostatnio obejrzałem kilka filmów:
"Sekretne Okno" z Johnnym Deppem i Marią Bello, film na podstawie opowiadania Stephena Kinga (najlepszego według mnie pisarza jeśli chodzi o horrory). Film oceniam 9/10, ponieważ zarówno dobrze ujęto głównego bohatera i jego psychikę, jak i pomyślano o orginalnym zakończeniu (czyli produkcja hollywoodzka bez happy-endu, a to już coś). Dobrze zostały też zmontowane ujęcia. Jedyny minus, jaki znalazłem, to jedna z ostatnich scen kiedy szeryf ni stąd ni zowąt jest pewnien winy pisarza i mówi, że "dobrze wie co zrobił". Ale skąd? "Naciągacze" z Nicolasem Cage'em, jak dla mnie kiepska komedia, przereklamowana i chyba rzeczywiście "naciągnięta". 3/10. "Obcy kontra Predator" - hołduję zasadzie, że w większości przypadków pierwsza część jest lepsza od przeróżnych sequeli i prequeli, a w tym przypadku reżyser sknocił fabułę, a mieszanka Obcego z Predatorem wyszła bardzo źle. Po obejrzeniu serii z Obcym czy Predatorem jakoś nie chce się wierzyć w cudowną broń Predatorów, antarktydzkie cywilizacje czy wojny kosmitów. W dodatku podejrzanie wygląda to, że Predatorzy najpierw mordują niemalże wszystkich uczestników ekspedycji (no, resztę zostawiają obcym) a następnie sprzymierzają się z ostatnim ocalałym (???). Efekty jednakże wyszły, a i ostatnia scena pozwala mniemać że powstanie i "Obcy kontra Predator 2". 4/10. "Zgromadzenie" - świetnie przemyślana fabuła, wartka i trzymająca w napięciu akcja i ...koniec. Dobrze ujęte wydarzenia w filmie, jak się okazuje prowadzą donikąd. Potencjalny widz nie wie co myśleć na temat takiego filmu, mimo profesjalnego nagrania. Obraz ujęto tak, że z łatwością bez zbędnej przeróbki fabuły mozna nakręcić prequel czy sequel. 9/10. -------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:27 |