Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Mud (multiplayer Users Dungeon)

Sandro16
post 05.12.2004 08:40
Post #1 

Mugol

Grupa: Magiczni Forumowicze

Jest to mój pierwszy post tak więc zamieszczajcie tutaj dodatkowo czy to dobry pomysł czarodziej.gif Słyszeliscie kiedyś o mudach(Multiplayer Users Dungeon)?Jeśli nie to przeczytajcie.......MUD-y są to gry tekstowe rozgrywane częstokroć w świecie fantasy.Mimo iż jest to rodzaj MMORPG-a tekstowego,są nieraz LEPSZE od graficznych gier.Do używania ich jest wymagany jeden z kilku programów,podam dwa:telnet (jest w większości systemów operacyjnych także w Windows XP) i (mój ulubiony) G-Mud[COLOR=blue] Błagam niech ktoś odpowie.

--------------------
Biała magia................Czarna Magia................................Czekają na KOGOŚ...............................Spełni się PRZEPOWIEDnia
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Klaud ze Slytha
post 05.12.2004 13:22
Post #2 

Ślizgonka

Grupa: Magiczni Forumowicze

Ha, MUDy...
Grałam, gram i grać będę ;-)
Na początku była Arkadia, o której dowiedziałam się właśnie z tego forum. Wciągnęło mnie to. Kilka miesięcy później ukazał się inny MUD - Dragfor (a raczej 1 faza testów) osadzony w świecie Forgotten Realms. Wysłałam podanie (ech, stary dobry system na podania) i zostałam przyjęta. Było miooodzio normalnie. Dostałam się do świetnej drużynki. Do dzisiaj pamiętam pożegnanie, wszyscy żeśmy ryczeli ;-)
Potem był powrót na Arkadię, dopóki nie wyskoczył... Nightal (kontynuacja Dragfora, tylko o innej nazwie, beta testy), który został otwarty 1 grudnia tego roku. Gram dopiero 4 dzień, ale nie mogę nie przyznać, że jest świetnie (chociaż zabawę trochę naszej drużynie zepsuły pewne półorki, z którymi w sumie mam już sprawę załatwioną - ubili mnie dwa razy i są usatysfakcjonowani ^^).

Ogólnie MUDy to świetna zabawa, uwaga - cholernie wciąga. Polecam każdemu ;-)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
Sandro16   Mud (multiplayer Users Dungeon)   05.12.2004 08:40
Hefaj   krótko: było. chociaż można by było teraz odśw...   05.12.2004 09:48
Syriusz_Black   W sumie.. No ja polecam BlackOmen   Kiedys sobie pogrywalem ale pozniej jakos zacz...   05.12.2004 10:54
Klaud ze Slytha   Ha, MUDy... Grałam, gram i grać będę ;-) Na po...   05.12.2004 13:22
voldius   Trzeba mieć 'zajawkę'. Ja nie miałem w...   05.12.2004 13:28
GrimmY   hm, dawniej gralem w to na potege. w sumie w n...   05.12.2004 13:51
dementorek   Primo: telnet to protokol, jak http i ftp na przyk...   05.12.2004 14:54
murof     05.12.2004 16:38
Ludwisarz   Mud. Ho-ho. gmud? jedyna zaleta - malo wazy ...   05.12.2004 18:21
dementorek   timmy, nie pekaj, juz nie mam specy

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 01:39