Miłość
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Miłość
Blade |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 05.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała and Jastrzębie Zdrój ![]() |
Chciałbym sie dowiedzieć czy kochaliście
kiedyś osobe tak mocno jak nigdy dotąd. I chciałbym całymi zdaniamia a nie
tylko trzy słowa "tak","nie","może".
-------------------- "Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"
"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala" "maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom" |
![]() ![]() ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PEQU @ 12.12.2004 18:50) Milosc do rodzicow to milosc
afektywna, wyzowolna przez wiezi genetyczne. Kazde dziecko kocha swoich
rodzicow do momentu gdy zaczyna dokonywac swiadomych wyborow, wtedy moze
pozsotac w milosci albo zrozumiec ja i zyskac logiczne i stateczne
podejscie... Milosc rodzic > dziecko wynika z chemii, a nie z emocji.
Jest wymuszona w pewien sposob. Nawet jezeli matka nie bedzie sie nim zajmowala i zostawi je na pastwe losu? Ain`t think so. QUOTE Twoja prymitywna proba retoryki
zaczyna mnie zniesmaczac. Ja rozpatruje milosc globalnie, a nie w kontekcie
rodzicielskim; a milosc widziana szeroko wlasnie do tego sie sprowdza, czy
chesz czy nie. Parda jezeli ci nie pasuje przyklad z rodiznka. Ale np. malzenstwo. Chyba ludzie bioracy ze soba slub, zalozyli rodzine i wychowali dzieci musza czuc wobec siebie milosc (i milosc do rodziny). Owszem tez mozna znalezc rodziny patalogiczne, ale jak to powiedzial matoos spojrz na normalnych ludzi. QUOTE To co widze wokol mnie przekonuje ze
wszystko sie sprowadza do konsumpcji. Tworzenie idei, ktore tworza twowary,
dzieki ktorym ludzie zarabiaja. Nic
ponadto. Przemawia przez ciebie postawa prawdziwego polaka. Aby ponarzekac i pokazac jak jest kijowo. Musisz to zaakceptowac tak to juz jest jezeli istniemy w kapitalistycznym kraju. Dla rozluznienia obejrzyj sobie Monty Python - The Meaning Of Life. QUOTE Twoja lapidarnosc przechodzi granice
rozsadku, ogarnij sie i nie kpij sobie z czegos czego kontekstu nie
rozumiesz. Wybacz mi ale to nie je mam jakies gotyckie nastawienie ze siwta jest brzydki okrutny, rzadzony tylko prawem konsumpcji i brak w nim milosci. Przyznaj sie, dziewczyna cie rzucila. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 14:51 |