Amator Czy Profesjonalista [teatr], co wolicie???
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Amator Czy Profesjonalista [teatr], co wolicie???
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
czy wolicie oglądać przedstawienia
przygotowane rpzez różne szkolne kółka teatralne, amatorskie, czy chodzić do
profesjonalneogo teatru, gdzie aktorzy za swoje występy dostają kupę
kasy???
ja osobiście wolę amatorów. jest to co prawda duuużo niższy pozionm (choć znam zespól, który można nawet powiedzieć, żę nei widać różnicy). dla mnie tylko wtedy aktorzy grają "od siebie, z duszą". robią to bo lubią, a nei dlateog, że zarabiają na tym pieniądze. jakie jest wasze zdanie??? -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
malfoyek |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 07.06.2004 Skąd: Legionowo ![]() |
Wolę profesjonalistów. Sam gram. Mam za sobą
parę przedstawień większych i mniejszych. W prawdziwym teatrze wszystko jest
idealnie dograne. Nie to, co na naszych występach. Ostatnio wystawialiśmy
"Pułapkę na myszy" - kryminał Agathy Christie (czy jakoś tak się
pisze :/). Niby ludzi mówili nam, że genialne, ale dobrze wiem, że chcieli
być mili. Tylko tyle.
Poza tym porównajmy sobie taki amatorski występ do... np. "Metra"? albo "Skąpca"? albo nowego musicalu Józefowicza "Romeo i Julia"? To jest widowisko. Wszystko zostało zrobione z wielkim rozmachem. Amatorzy nie mają takich możliwości. I nie zgadzam się z tym, że profesjonaliści grają tylko dla pieniędzy. Wiadomo, że to ich środek utrzymania, ale dlaczego zostają aktorami? Bo to jest ich pasja. Polecam w/w spektakle oraz "Skrzypka na dachu", "Czego nie widać" (śmiejesz się cały czas), "Lekcja. Przerwa." -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 07:03 |