Beata Ostrowicka I Jej Twórczość, kto ją zna i lubi?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Beata Ostrowicka I Jej Twórczość, kto ją zna i lubi?
Ania* |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
2 lata temu, kiedy mama zapisała mnie do
osiedlowej biblioteki, wypożyczyła mi (bibliotekarz polecił) książkę Beaty
Ostrowickiej pt. Eliksir Przygód. Ksiażka opowiada o ok.12 dziewczynie
Helence, która z XVII w przenoci się za sprawa eliksiru do XX wieku.
Tam zaopiekuje sie nia jej rówiesniczka, Karolina. W slad za Helenką wyrusz jej stryj i straszny zbir z Koła Wilka.... Ksiązka jest super- dowiecie sie ciekawych rzeczy o XVII wieku, pośmiejecie się, popłaczecie..... A kto nie przepada za ksiązkami historyczno-fantastycznymi, temu polecam serie B. Ostrowickiej "Kraina Kolorów" Bohaterkę Księgi Nadziei jest 14 letnia Agata, ktora siostra wysyła do snobistycznego wujostwa. AGata oznaje tam przyjaciółke- Amate i Grześka. Niedługo pozniej okazuje sie, ze Agata w Kraine Kolorów ma zadanie do wykonania...... Nie wiem, co bardziej mi sie podobało- kazda seria jest inna, jednak niestety Nie opisano daszych przygod Agaty (druga czesc z tego cyklu to prequel) B. Ostrowicka napisal jeszcze "Swiat do gory nogami" i "Zostało kilka chwil" lecz sa to ksiażki nie zafajne i trochę za...... romansowe ![]() Czytaliście jej dzieła? Polecam goraco! |
![]() ![]() ![]() |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
nie czytałam jej książek, ale może , jak
się natknę to przeczytam.
Gdybyś tylko podała jakis przedział wiekowy dla którego ona pisze. I jak Ania* miała ochotę załozyć nowy topic z tego powodu, to ja nie widze przeszkód. Jak dla mnie lepiej się czyta nowe, niz stare z 1000 postów, z których trzeba wyłapywać poszczególne informacje. i autorka nie musi być wybitna żeby o niej móc porozmawiać. -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:46 |