Dorcas Meadowes, kim jest?? z kim
byla zwiazana??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dorcas Meadowes, kim jest?? z kim
byla zwiazana??
Hermiona z Krakowa |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P ![]() |
Poznajemy ja, gdy szalonoki
pokazuje Harry'emu zdjecie pierwszych czlonkow zakonu Feniksa-
"To brat Dumbledore'a Aberforth, widzialem go tylko jeden raz, dosc dziwny facet... A to Dorcas Meadowes, Voldemort zamordowal ja osobiscie... Syriusz, jeszcze z krotkimi wlosami... " HPiZF, str. 198 Kim moze ona byc?? -> wiekszosc potteromaniakow przypuszcza, iz byla to przyjaciolka Lily Evans z czasow szkolnych, niektorzy nawet lacza ja z Syriuszem. Fakt, iz na zdjeciu stoi obok Syriusza, ale czy to oznacza, ze byli kiedy razem?? Na SUM-ach (najgorsze wspomnienie Snape'a, HPiZF) jakas dziewczyna siedzaca za Syriuszem "zerkala na niego tesknie". Czy byla to Dorcas Meadowes?? Czy jest ona wazna postacia w historii "chlopca, ktory przezyl"?? -> trudno powiedziec... Ale fakt, iz Voldemort zamordowal ja OSOBISCIE, wskazuje, iz byla ona kims waznym, kims kogo smierci, Voldziu musi byc pewny... Moze rzeczywiscie ma ona zwiazek ze zdrada lily & james'a?? ___________________________________________________________________ Odpowiedzi na te pytania pozostawiam Wam!! Wypowiadajcie sie i zglaszajcie wlasne przypuszczenia!! PS.: Sprawdzalam, nie bylo topicu o tej postaci ![]() -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Tenebris69 |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 ![]() |
"Byl zbyt wielkim buntownikiem, zby
sie z kims wiązać", to rowniez powiedziala autorka.
Myślę, ze mówiąc cos takiego miała na myśli jakis poważniejszy związek. Ja wiem... ślub? Ale dziewczynę Syriusz miała na pewno. Jak już wpomniała kkate, ja Dorcas Meadowes przedstawiałam w różnych opowiadaniach i to z różnych stron, ale zawsze była dziewczyną Syriusza. Dlaczego właśnie ona a nie jakaś inna, wymyslona dziewczyna? Bo po co? Skoro Rowling stworzyła juz taką posać i nie przypisała jej rzadnej przeszłości (przynajmniej narazie) to równie dobrze mozna było by zapytać: A dlaczego nie? Nie widziałam sensu stwarzać nowej postaci skoro mogłam uformować ją na podstawie prawdziwych postaci? Może teraz opiszę jak pokazywałam tą osóbkę w poszczególnych fanfikach: "Problemy miłosne Jamesa Pottera i Syriusza Black'a" Mój pierwszy ff o Huncwotach i jednoczesnie (chyba) najsłabszy. Syriusz poznaje tam Dorcas przez Jamesa, który dowiedział się, że podoba się ona przyjacielowi i załatwil mu randkę ku zgrozie Syriusza. ;P "Lux in tenebris" Wbrew tytułowi to nie jest fanfik o mnie. ^^ Dorcas jest tam sporo. Przedstawiam ją tam jako zdolną i inteligentną dziewczynę, ale niestety często pakująca się w tarapaty zupełnie przypadkowo. Syriusza poznaje właśnie dzięki takiemy przypadkowi na szlabanie. W LIT Dorcas występuje prawie zawsze o czym dowiadujecie sie na końcu. "Remus Lupin i Mroczny Rumak" To opowiadanie jest, jak się pewnie domyslacie, pisane oczami Remusa, więc sytuacje z Dorcas również w nim występują. Na razie jeszcze tego w fanfiku nie widać ale charakter dziewczyny przedstawiam bardzo podobnie jak w "Lux in tenebris". Jedyna nowością jest to, że nadałam jej taką wielką... honorowość. Jak się uprze to koniec. W związku z tym cały czas kłóci się z Syriuszem i... no i kurcze nie moge napisać bo to bedzi edopiero w następnym parcie. ;P I tyle. ^^ -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:39 |