Pomoc Praktyczna, liczę na
was....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pomoc Praktyczna, liczę na
was....
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jestem na etapie tworzenia przygody rpg osadzonego w realiach świata HP. Przekuwam drążącą mnie od kilku lat ideę w czyn i proszę was o kilka informacji, sugestii, itd. itp. bo nie mam teraz czasu obkładac się wszystkimi pięcioma tomami niestety.
1. W jakim miesiącu Voldemort zabił Potterów i zakończył swój pierwszy burzliwy okres kariery? Nie wiem czy to wogóle jest gdziekolwiek opisane, ale z mojego punktu widzenia ma dosyć istotne znaczenie. 2. Zaklęcia. Wypiszcie ile się da. Wymyślcie ile się da ![]() ![]() 3. Od kiedy Snape zaczął pracę w Hogwarcie? 4. Ile lat starsi od Pottera są Bill i Charlie? Narazie tyle, ale pojawi się tego więcej... |
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE 1.
W jakim miesiącu Voldemort zabił Potterów i zakończył swój pierwszy burzliwy
okres kariery? Nie wiem czy to wogóle jest gdziekolwiek opisane, ale z
mojego punktu widzenia ma dosyć istotne
znaczenie. Potterowie zginęli 31 października, a więc w Noc Duchów. Rok to był chyba 1981. 2. Zaklęcia. Znaczy te z książek HP? No to proszę bardzo: Alohomora - otwiera drzwi Colloportus - zamyka drzwi Wingardium Leviosa - lewitacja przedmiotu Lumos - światełko na końcu różdzki Nox - zgaszenie światełka Drętwota - oszałamiające Expelliarmus - rozbrajające Impedimento - opóźnia akcję przeciwnika Rictusempra - (chyba) atak łaskotek Avada Kedavra - no to wiadomo Crucio - tortury Imperio - przejęcie władzy nad drugim człowiekiem Accio - przywołujące Avis - ptaszki wylatujące z różdżki Chłoszczyść - oczyszczające Locomotor cośtam (np.kufer) - przenoszenie przedmiotu Eee... tak w sumie to po co ja piszę? Jeśli chcesz, wejdź sobie tutaj. Masz wszyściutkie zaklęcia. 3. Nemhain ma chyba rację. 4. Uuu.... Rowling to kiedyś tłumaczyła... Poszukaj na jej stronie w F.A.Q. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:20 |