Ziemia, .i jej koniec.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ziemia, .i jej koniec.
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
Ostatnio coraz częściej zastanawiam się,
kiedy nadejdzie Pojutrze...
Ludzie biegną na przód, nie oglądając się za siebie. Nie potrafią uczyć się na cudzych błędach. Nie widzą tego, że zabijają siebie nawzajem i co najważniejsze zabijają naszą Ziemię. Nie widzą tego, że jeżeli efekt cieplarniany nie przestanie postępować nasza Ziemia może skończyć tak jak w Pojutrze. Już teraz lodowce coraz szybciej topnieją. Jeżeli będzie jeszcze cieplej to nie długo przyjdzie nowa Epoka Lodowcowa. I jeszcze coś. Ostatnie trzęsienie Ziemi. Setki tysięcy ludzi nie żyją [*][*][*][*]... Boże Narodzenie. Tak szczególny czas. A może to Bóg chciał nas ukarać? Może nie podoba mu się to, co robimy i chciał nam pokazać, co On może z nami zrobić, jeżeli nie przestaniemy niszczyć naszego Domu. Naszej Ziemi. Co o tym wszystkim myślicie? -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
![]() ![]() ![]() |
ZedeKiaH |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 05.06.2003 Skąd: Z Amorelium ![]() |
QUOTE A
może to Bóg chciał nas ukarać? Może nie podoba mu się to, co robimy i chciał
nam pokazać, co On może z nami zrobić, jeżeli nie przestaniemy niszczyć
naszego Domu. Naszej Ziemi. Co o tym wszystkim myślicie? Nie mieszaj w to Boga...dookola slysze milion komentarzy ze tsunami to kara,albo ze Bog nas nei kocha itp...tylko że Bóg nie ma z tym nic wspólnego.a czemu?w Biblii przeczytajcie. Ziemia,Świat nie ejst własnością Boga!!Nie pamiętam gdzie ale wyraźnei pisze,że Władcą Świata(Ziemii) jest Szatan.Np. dlatego chciał Jezusa przekupić bogactwami tej Ziemi:pałacami itp. ponieważ to wsyzstko do niego należało.Więc jako chcrzescijanie, to jak już skarżcie się na prawidłowego władcę Świata... QUOTE Jak
do jasnej ciasne z ocieplenia moze wyniknąc epoka
lodowcowa? krotkie wyjaśnienie:efekt cieplarniany doprowadza do ocieplenia klimatu,zaczynają topnąć lodowce,które zaś ochładzają prądy morskie.One zaś wielce wpływają na pogode, no i następują zakłócenia,co powoduje oziębienie. ---- a co do mojej opinii na ten temat to tak: napewno życie na Ziemii nie bedzie istniec za 6 miliardów lat,bo Słońce się zestarzeje i zamieniając się w czerwonego olbrzyma albo pochłonie Ziemię,a jak nie, to wysoka temp. spowoduje wyparowanie wod itp.Potem zamieni sie w bialego karła a wtedy już nie będzie światła,czyli z fotosyntezy itp. nici. To jest ostateczny punkt. Możliwe są różne wypadki itp. i nie mam pojęcia kiedy koniec świata nastąpi.W Biblii dużo piszą,ale ja się na to nie powołuje,bo do końca nie wiadomo o jakim czasie pisze. Narazie myślę że nic nam nie grozi. Potem ludzie pewnie znikna,w wyniku ewolucji itp.ale to jeszcze myślę że długi czas.Najbliższą wersją końca świata jest dla mnie jakiś kataklizm kosmiczny. -------------------- Nasze życie jest tym, czym czynią je nasze myśli
Aureliusz --------------- Kiedy się kocha, wszystko dookoła nabiera coraz głębszego sensu. Paulo Coelho --------------- Kwiat szczęścia najpiękniej rozkwita, gdy opromienia go światło miłości. --------------- Miłość jest piękna, piękniejsza od słońca, lecz tylko wtedy, gdy wytrwa do końca. |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(ZedeKiaH @ 10.01.2005
19:59) QUOTE A
może to Bóg chciał nas ukarać? Może nie podoba mu się to, co robimy i chciał
nam pokazać, co On może z nami zrobić, jeżeli nie przestaniemy niszczyć
naszego Domu. Naszej Ziemi. Co o tym wszystkim myślicie? Nie mieszaj w to Boga...dookola slysze milion komentarzy ze tsunami to kara,albo ze Bog nas nei kocha itp... jeśli wierzysz w Boga... chrześcijańskiego, to chyba z założenia tej że religi winika ze wszystko jest dziełem Stwórcy?? a jak Bóg mógł zrobic kwiatki i chmurki, to i mógł zrobić brzydkie tsunami... ohh dziwne to wszystko nie powiem a ja też dołącze się do spiskowej teorii dziejów i powiem że w dziesiejszym ,wproście, napisali że zgodnie z przepowiednia Nostradamusa w 2005 raku rozpocznie się III wojna światowa aaa!! i jeszcze to dla poprawienia humoru rydzyk prorok rlz!!! XD -------------------- m
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:16 |