Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj o 10 odbedzie się jego pogrzeb. Go
już nie ma. Jest to wielka strata dla każdego z osobna, dla całego narodu i
dla świata. Drugiego człowieka, który potrafi tak pięknie nauczać, kochać i
być tak wielkim autorytetem nie ma i nie będzie.
W Warszawie na placu Piłsudskiego dzisiaj odbedzie się już trzecie 'spotkanie' ludzi chcacych uczcić pamięć Ojca Świętego, pomodlić się za Niego i do Niego. To niesamowite, jak w takich chwilach ludzie są w stanie się jednoczyć. Stworzyć wspólnotę. Ja będę tą imprezę obstawiać medycznie, jako ratownik. Z mojeg punktu widzenia całośc może wyglądać inaczej niż z tłumu. Ale to niesamowite jak różni ludzie są w stanie spotkać się w tym samym celu - by współnie się pomodlić... A jakie, dla Was, było najważniejsze nauczanie Papieża. Co w nim ceniliście, czym chcielibyście się podzielić? Od cenzora: Nie jest to 'księga kodolencyjna' i każda 'świeczka' w poście nie wnoszącym nic do tematu będzie kasowana. Dziękuję i życze miłego ( żałobnego ) dnia. Ten post był edytowany przez Hefaj: 08.04.2005 10:58 -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
Wiesz mi chodzi o to, że ci ludzie starają
się demonstrować swój żal. Tak żeby zobaczyl iwszyscy sąsiedzi itepe.
-------------------- .
|
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Diamond @ 08.04.2005
11:25) Wiesz mi chodzi o to,
że ci ludzie starają się demonstrować swój żal. Tak żeby zobaczyl iwszyscy
sąsiedzi itepe. Jeśli ktokolwiek się popisuje to raczej osoby, które zachowują się jakby się nic nie stało. A gadanie, że ktoś robi coś demonstracyjnie jest bardzo niebezpieczne. Pamiętaj, że nie masz ZIELONEGO pojęcia co ta osoba czuje i dlaczego zachowuje się tak, jak się zachowuje. To, że nie postępuje według nauki Jana Pawła nie znaczy, że ma go gdzieś. Równie dobrze może być tak, ze osoba ta chciałaby być dobra, ale brak jej sił, lub co gorsza, że boi się reakcji otoczenia (ciebie na przykład). Osądzasz po ludzku - całe szczęście Bóg nie. No i Papież też tego nie robił - on widział człowieka w każdym - w najgorszym menelu i bandycie, łącznie ze swoim niedoszłym zabójcą, a przede wszystkim w młodych..... -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(murof @ 08.04.2005
12:05) QUOTE(Diamond @ 08.04.2005
11:25) Wiesz mi chodzi o to,
że ci ludzie starają się demonstrować swój żal. Tak żeby zobaczyl iwszyscy
sąsiedzi itepe. Jeśli ktokolwiek się popisuje to raczej osoby, które zachowują się jakby się nic nie stało. A gadanie, że ktoś robi coś demonstracyjnie jest bardzo niebezpieczne. Pamiętaj, że nie masz ZIELONEGO pojęcia co ta osoba czuje i dlaczego zachowuje się tak, jak się zachowuje. To, że nie postępuje według nauki Jana Pawła nie znaczy, że ma go gdzieś. Równie dobrze może być tak, ze osoba ta chciałaby być dobra, ale brak jej sił, lub co gorsza, że boi się reakcji otoczenia (ciebie na przykład). Osądzasz po ludzku - całe szczęście Bóg nie. No i Papież też tego nie robił - on widział człowieka w każdym - w najgorszym menelu i bandycie, łącznie ze swoim niedoszłym zabójcą, a przede wszystkim w młodych..... o , jeden co też mąrze gada. sorry , ale to moja sprawa , czy pójdę na mecz czy nie , czy ubiorę się na czarno czy nie.. NIKT CI NIE PRZYPINA ŻAŁOBY NA SIŁĘ! skąd ty możesz Diamond wiedzieć , czy ja czytałem 8 encyklik , 1-ą czy żadnej nie czytałem ? Wierz mi , nie wszystko jest obłudne.. bardziej obłudne jest chociażby zachowanie niektórych osób dzień przed śmiercią 'Papy' "pff , a co on k.wa takiego wielkiego zrobił" itd. , albo kilka dni po tym pieprzące coś o 'papabełkocie' etc.. jutro lub w następnym tyg dam przykład poprzez link. a co najbardziej jest hipokryzją: pewnie większość tych co skarżą się na żałobę w takim 'Kwiecie Lotosu' powiedziało by 'Nie lubisz , nie chciesz - nie czytaj , nie patrz!' ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Hefaj: 08.04.2005 12:36 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:24 |