Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj o 10 odbedzie się jego pogrzeb. Go
już nie ma. Jest to wielka strata dla każdego z osobna, dla całego narodu i
dla świata. Drugiego człowieka, który potrafi tak pięknie nauczać, kochać i
być tak wielkim autorytetem nie ma i nie będzie.
W Warszawie na placu Piłsudskiego dzisiaj odbedzie się już trzecie 'spotkanie' ludzi chcacych uczcić pamięć Ojca Świętego, pomodlić się za Niego i do Niego. To niesamowite, jak w takich chwilach ludzie są w stanie się jednoczyć. Stworzyć wspólnotę. Ja będę tą imprezę obstawiać medycznie, jako ratownik. Z mojeg punktu widzenia całośc może wyglądać inaczej niż z tłumu. Ale to niesamowite jak różni ludzie są w stanie spotkać się w tym samym celu - by współnie się pomodlić... A jakie, dla Was, było najważniejsze nauczanie Papieża. Co w nim ceniliście, czym chcielibyście się podzielić? Od cenzora: Nie jest to 'księga kodolencyjna' i każda 'świeczka' w poście nie wnoszącym nic do tematu będzie kasowana. Dziękuję i życze miłego ( żałobnego ) dnia. Ten post był edytowany przez Hefaj: 08.04.2005 10:58 -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
Anya |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 18.06.2004 ![]() |
QUOTE Cerkiew prawosławna w Rosji jest od
dawna moralnym zerem. Nie pottrafią powiedzić nic konkretnego. To nie jest
Kosciół w naszym stylu - Wojna w czeczeni- nic, pijaństwo - nic, 7\10 z
aborcją -nic. Oni sa zerem. Można kogoś nei słuchać ale jeśli się nic nie
mówi to jest się niczym. Dlatego w Rosji frekewncja w cerkwiach wynosi 2%
...na miesiąc!!! Gdyby potrafili ukazac jakiekolweik oblicze
byłoby 10% w tygodniu. co z tego że reszta pomstowałaby na nich ile wlezie,
co z tego że byliby kontrowersyjni9 jak ( jak Papież!) ale byliby
czymś! Dlatego bali się Papieża, bo on miał przesłanie. Żal mi Rosjan.
Już byłoby lepiej gdyby nawócili się na islam, przynajmniej ejden problem
powoli bo rowziązali. Wierz mi, Rosjanie nie potrzebują byś ich żałował. Nie wiem skąd wziąłeś te dane, kłócą się 'nieco' z moją wiedzą, choć wycięte z kontekstu faktycznie wyglądają imponująco. Możesz być z siebie zadowolony, zjechałeś kościół, którego nie tolerujesz, bo nie rozumiesz, obrażając przy tym nie jego kapłanów, ale religię i wartości jakie reprezentują oraz samych wiernych(mnie przy okazji). Nie odrobiłam lekcji, więc wolę spytać. Tego uczy katolicyzm? -------------------- I can resist everything except temptation.
Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:22 |