W Teatrze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
W Teatrze
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
W TEATRZE
Machinalne ruchy twych chciwych palców - Narzędzia wykonawcze mej nogi i ręki, Duszą wszelką niemożność, Prowadząc w bezkres sceny odartej z pytań i odpowiedzi. Każde z wyczłowieczonych szarpnięć kruszy moje członki, Które oznakami bólu nerwowo drgać pragnąc, Wiszą martwe, Niczym wahadła zduszonego czasem zegara. Mówisz mi – umrzyj – umieram, By po chwili zmartwychwstać, bo mówisz mi – płacz. To jak zabawić się w Boga, I palcem jednej ręki, Zamknąć obce istnienie, W przestrzeni bezkresu własnych zasad. Spektakl skończony Panie Lalkarzu. Czas puścić sznurki, Z dziecinną prostotą odrzucić je w głąb pustej sceny. Czas światła pogasić I zamknąć drzwi. Wspaniały to spektakl – winszuję. Po cóż ten nerwowy uśmiech i przebieranie palcami – Przecież wiem, że nie wrócisz. Cicho sza... Jeszcze nie wyszedł. Otrzepuje z palta resztki winy... Leżę na stosie drewnianych ludzi O ciałach splecionych drewnianym snem. Spłonę w twym ogniu, Spalę puste ciało i każde z tłumionych przez nie słów. To tak niewiele by ogrzać twój pokój - Panie Lalkarzu.- -Kurtyna opada- |
![]() ![]() ![]() |
Miaka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 16.05.2004 ![]() |
piknie wykorzystany motyw theatrum mund,
prowadzony do ostatniego wersu. bez wątpienia jest to bardzo dobry wierszyk,
może trochę początku bym się cxepiła, ale nic nie jest idealne. Trzymaj tak
dalej.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 23:42 |