Musical :), R&J
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Musical :), R&J
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Jest to dział o kulturze, więc pozwoliłam
sobie na temat poświęcony musicalowi pt.:"Romeo i Julia" J.
Józefowicza.
Oglądałam ten spektakl i osobiście stwierdzam, że jest on genialny ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Aj, trafiłaś w czuły punkt. Aj, bardzo,
bardzo czuły.
Otóż, jestem fanką zagorzałą musicali. I z wielką przykrością musze stwierdzić, że ten musical to jedna wielka pomyłka. Bardzo, bardzo pomyłka. Nie dość, że młodzi aktorzy grają tak, że się gęba jak po cytrynie wykrzywia z zażenowania (choć głosy mają niezłe. Ale nic poza tym jak narazie), to jeszcze dialogi są przerobione na "współczesne" totalnie na siłę. Jest taka zasada, że rekwizyty na scenie powinny mieć swoje uzasadnienie, inaczej sztuka staje się kiczem. Niestety, w musicalach dość często zapomina się o tym... choć nie jest to aż tak widoczne i można to zatuszować z łatwością. Ale wprowadzenie na scenę jednocześnie jachtu, samochodu, motoru i deszczu (który nota bene nic nie wnosi do sztuki - takie ot, dla jaj wprowadzenie) to już dla mnie kicz absolutny. Przykro mi, że ktoś kto stworzył "Metro" popełnił także "Romeo i Julię". Ale temu przedstawieniu mówię stanowcze nie. Ten post był edytowany przez Sihaja: 11.04.2005 23:26 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:01 |