Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Musical :), R&J

Aylet
post 10.04.2005 15:30
Post #1 

shinigami

Grupa: Prefekci

Jest to dział o kulturze, więc pozwoliłam sobie na temat poświęcony musicalowi pt.:"Romeo i Julia" J. Józefowicza.
Oglądałam ten spektakl i osobiście stwierdzam, że jest on genialny biggrin.gif a najbardziej podobały mi się piosenki ( szczególnie "Sen" wink.gif ) Chciałam się dowiedzieć jakie są Wasze wrażenia po obejrzeniu tego musicalu smile.gif
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi tongue.gif

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Sihaja
post 11.04.2005 23:25
Post #2 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: czysta krew..

Aj, trafiłaś w czuły punkt. Aj, bardzo, bardzo czuły.
Otóż, jestem fanką zagorzałą musicali.
I z wielką przykrością musze stwierdzić, że ten musical to jedna wielka pomyłka. Bardzo, bardzo pomyłka. Nie dość, że młodzi aktorzy grają tak, że się gęba jak po cytrynie wykrzywia z zażenowania (choć głosy mają niezłe. Ale nic poza tym jak narazie), to jeszcze dialogi są przerobione na "współczesne" totalnie na siłę.

Jest taka zasada, że rekwizyty na scenie powinny mieć swoje uzasadnienie, inaczej sztuka staje się kiczem. Niestety, w musicalach dość często zapomina się o tym... choć nie jest to aż tak widoczne i można to zatuszować z łatwością. Ale wprowadzenie na scenę jednocześnie jachtu, samochodu, motoru i deszczu (który nota bene nic nie wnosi do sztuki - takie ot, dla jaj wprowadzenie) to już dla mnie kicz absolutny.

Przykro mi, że ktoś kto stworzył "Metro" popełnił także "Romeo i Julię". Ale temu przedstawieniu mówię stanowcze nie.

Ten post był edytowany przez Sihaja: 11.04.2005 23:26

--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 15:01