Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj o 10 odbedzie się jego pogrzeb. Go
już nie ma. Jest to wielka strata dla każdego z osobna, dla całego narodu i
dla świata. Drugiego człowieka, który potrafi tak pięknie nauczać, kochać i
być tak wielkim autorytetem nie ma i nie będzie.
W Warszawie na placu Piłsudskiego dzisiaj odbedzie się już trzecie 'spotkanie' ludzi chcacych uczcić pamięć Ojca Świętego, pomodlić się za Niego i do Niego. To niesamowite, jak w takich chwilach ludzie są w stanie się jednoczyć. Stworzyć wspólnotę. Ja będę tą imprezę obstawiać medycznie, jako ratownik. Z mojeg punktu widzenia całośc może wyglądać inaczej niż z tłumu. Ale to niesamowite jak różni ludzie są w stanie spotkać się w tym samym celu - by współnie się pomodlić... A jakie, dla Was, było najważniejsze nauczanie Papieża. Co w nim ceniliście, czym chcielibyście się podzielić? Od cenzora: Nie jest to 'księga kodolencyjna' i każda 'świeczka' w poście nie wnoszącym nic do tematu będzie kasowana. Dziękuję i życze miłego ( żałobnego ) dnia. Ten post był edytowany przez Hefaj: 08.04.2005 10:58 -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z Ciri. Chyba każdy czuł gdzieś w
głębi serca, że Papież kiedyś umrze i go nie będzie z nami. W końcu to
człowiek, jak wszyscy inni, nie może żyć wiecznie. Ale jednocześnie baliśmy
się, jak to bez niego będzie. I dlatego nie chcieliśmy, by odchodził.
Ja to przeżyłam. Nie aż tak bardzo, jak niektórzy, ale przeżyłam. Teraz nie chodzę do kościoła, bo mama mnie wygania, jak to kiedyś bywało. Idę, bo mam potrzebę, by tam iść. Jednego żałuję - że nie dane mi było zobaczyć go na własne oczy, posłuchać na żywo. Że w ogóle chyba za mało go słuchałam. I nie pamietam czasów, kiedy był młody, zdrowy, silny. Po prostu mnie wtedy jeszcze nie było na tym świecie. I tego żałuję. Bardzo. -------------------- just keep dreaming.
|
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
QUOTE(kkate @ 16.04.2005
13:10) Jednego żałuję - że
nie dane mi było zobaczyć go na własne oczy, posłuchać na żywo. Że w ogóle
chyba za mało go słuchałam. I nie pamietam czasów, kiedy był młody, zdrowy,
silny. Po prostu mnie wtedy jeszcze nie było na tym świecie. I tego żałuję.
Bardzo. Tak ja też tego bardzo żałuje. Żaluje że tak mało słuchałam tego co mówił... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:19 |