Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Można powiedzieć, że jestem zadowolona. Zresztą nie było to dla mnie wielkim zaskoczeniem. Ratzinger był typowany już od kilku miesięcy na następcę Jana Pawła II. Kiedy się dowiedziałam, nie wiedziałam czy cieszyć się czy płakać. Ot taka moja huśtawka nastrojów. Po prostu z jednej strony nadal smutno, że w Watykanie nie ma już Jana Pawła Wielkiego, a z drugiej cieszę się, bo szybkim wyborem, i to jeszcze jakim trafnym wyborem, Kościół dowiódł, że jest spójny wewnętrznie i umie wspólnie podejmować decyzje. A poza tym Benedykt XVI trafia w moje konserwatywne gusta ;> Jakby wybrali liberała, to raczej nie byłabym zbytnio zadowolona. Jak powiedział mój ojciec: "Świetny wybór. To tak jakbyśmy dalej mieli "naszego" Ojca Świętego".
Sih - mi tam wydał się miły i radosny. I tak jak to napisała Ava, może miał oczy "szklane" ze wzruszenia? A poza tym wiele osób, które znają go osobiście twierdzi, że to skromny i miły człowiek. Zobaczymy, jak potoczy się jego pontyfikat. Jak na razie mam duże nadzieje. -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:26 |