Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Typowałem ratzingera i cieszę się że został nowym papieżem.
Benedykt XVI, szkoda że nie Karol I -> tak typowali Włosi ![]() Ale wydaje mi się że jedną z ważniejszych przyczyn wyboru Niemca był jego podeszły wiek :/ Jedyna rzecz jaka mi się nie podobała to nastawienie ojczyzny retzingera :/ To było żałosne-> chcieli wystwić jakichś kontrkandytaów aby ratzingerowi spadły szanse a wszystko dlatego że nie jest liberałem : ![]() Wstyd! A jeszcze wypowiedź brata Retzingera też pozostawia wiele do życzenia, dobrze że przynajmniej my polacy jesteśmy inni ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(hiob27 @ 19.04.2005 20:49) Ale wydaje mi się że jedną z ważniejszych przyczyn wyboru Niemca był jego podeszły wiek :/ Jedyna rzecz jaka mi się nie podobała to nastawienie ojczyzny retzingera :/ Wstyd! A jeszcze wypowiedź brata Retzingera też pozostawia wiele do życzenia, dobrze że przynajmniej my polacy jesteśmy inni ![]() Podeszlay wiek chyba raczej nie jest atutem przy kandydowaniu na papieza. A jakie bylo nastawienie jego ojczyzny? Wiem tylko ze chyba 2/3 Niemcow deklarowalo ze nie ma dal nich znaczenia czy Ratzinger zostanie papiezem. hm jego brat powiedzial chyba ze jest juz za stary na bycie papiezem? ![]() ma juz 78 lat tak? sluszny wiek, moze rzeczywiscie byloby lepiej wybrac kogos mlodszego? czy to tak dobrze ze nowy papiez jest konserwatysta? nie wiem, osobiscie wolalbym zeby wybrano wlasnie 'liberala'. heh, ja tam nie zauwazylem zadnych szklanych oczu ![]() bowiedzialbym raczej ze ma 'spokojne spojrzenie'. Ten post był edytowany przez Nes: 20.04.2005 02:37 -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:12 |