Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE I właśnie gadka "Wierzę w Jezusa i w Pismo Święte, ale w Kościół już nie" denerwuje mnie wielce. Sam Chrystus powiedział (przytaczam z pamięci): "Kościół to Ja. Kto w Niego nie wierzy, nie wierzy we Mnie". Owszem, wielu ludzi niekompetentnych zdarzało się w historii Kościoła i zdarza się dzisiaj, jednakże Jezus ustanowił swój Kościół na ziemi i mają kierować nim ludzie. jak bys mogla to napisz mi gdzie jest to napisane, sprawdze :> mamy wlasny rozum, a ludzie jak napisalas bywaja niekompetentni, a przedewszytkim omylni. chyba powinnismy kierowac sie wlasnym sumieniem a nie nakazami hierarchii koscielnej. Kosciol ma nam chyba pomagac w wierze, a nie za nas myslec? co do celibatu do to kaplani chyba jakos sobie radzili do czasu jego ustanowienia? a co z pastorami? czy przez to ze maja zony i rodziny mniej kochaja Boga i trudniej im glosic slowo Boze? gdyby Jezus chcial by ludzie latali dal by nam skrzydla? czy zakazal kobietom kaplanstwa? kobiety w dawnych czasach mialy inna pozycje spoleczna niz dzis. a antykocpecja nie zmniejsza przypadkiem takze ryzyka zakazeniem chorobami wenerycznymi? poglad Kosciola o antykocepcji chyba zaakceptowac najtrudniej bo ludzie nie chca poprostu rezygnowac z seksu ![]() widze roznice pomiedzy zapobieganiem a zabijaneim. Ten post był edytowany przez Nes: 20.04.2005 21:04 -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:21 |