Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Kira - tak wiedziałam o tym, dlatego mam niejakie obiekcje co do papieża. A i ostatnio ich trochę przybyło.
Co do aborcji i eutanazji to śmieszy mnie postawa większości ludzi co do nich. Bo gadać to potrafią wszyscy. A zaradzić nikt. Nawet kościół. Bo jeśli wytkniecie kobietę, która chce popełnić aborcję palcem i powiecie "morderczyni" to ona i tak to zrobi, bo widocznie okoliczności ją do tego zmusiły. Ale jeśli weźmiecie ją za rękę i powiecie: "Nie rób tego. Ja ci pomogę, nie będziesz sama. Zaradzimy temu, nie musisz wcale tego robić" to istnieje duża szansa, że ona się cofnie. Bardzo duża. Bo niestety większość aborcji popełniana jest ze strachu, z samotności, z tego, że brak pieniędzy, albo już sześcioro dzici pod dachem a i tak brakuje jedzenia. To te stosowane jako "zabieg kosmetyczny" powinny być potępiane. Z eutanazją tak samo - powiedz człowiekowi, który chce umrzeć, że jest potrzebny - a będzie żył. Nie mówię o słowach. Mówię o przekazie. Krótko mówiąc: i Kościół i ci wszyscy "wielcy" przeciwnicy aborcji i eutanazji powinni coś robić, pomagać i kierować spowrotem na lepszą ścieżkę, a nie tylko p...yć. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:23 |