Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE Otóż i Ja tobie powiadam: ty jesteś Piotr, czyli Skała i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego: cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem (Mt 16, 16-20). Dobrze, Jezus zalozyl Kosciol, ale jednak prowadza go ludzie? QUOTE Wyobraź sobie, że Kościół, jako ponad dwutysięczny organizm, który przez czały ten czas się rozwijał ma już trochę doświadczenia w obchodzeniu się z Bogiem. Sądzisz, że twoje "marne" 18? 20? lat przewyższa dwa tysiące lat, ponad 260 papieży i kilka tysięcy świętych? Nie, ale czy ma prawo narzucac nam jakis poglad, wlasna interpretacje slow Jezusa? QUOTE To może poczytaj czemu został ustanowiony? Alez czytalem :> Protestanci nie maja celibatu, wiec mysle ze chyba jakos rozwiazli ten problem ![]() -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Nes @ 20.04.2005 22:23) Dobrze, Jezus zalozyl Kosciol, ale jednak prowadza go ludzie? I sądzisz, że On nie wziął tego pod uwagę? QUOTE Nie, ale czy ma prawo narzucac nam jakis poglad, wlasna interpretacje slow Jezusa? Odpowiem krótko - tak. QUOTE Nie sądzę - poprostu zdecydowali, że nie jest on tak istotny. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:57 |