Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
QUOTE Dla mnie Benedykt XIV jakoś nie będzie Ojcem Świętym, dla mnie zawsze nim będzie Jan Paweł II. Współczuję mu, bo teraz będzie musiał się starać, żeby być godnym następcą Karola Wojtyły. I jakoś się nie ciesze, bo w tych ubrankach będzie na zawsze dla mnie chbodził Jan Paweł II a nikt inny ![]() Jeszcze wczoraj miałem podobne zdanie. Ale. Tak sobie siadłem i pomyślałem. W sumie papież jest Ojcem Kościoła i wszystko jedno kto nim jest. Darzyliśmy sentymentem Jana Pawła II - jasne, to Polak, nasz papież, bliska nam osoba. Ale tak samo bliski dla JP II był Ratzinger. Nie możemy go przekreślić na wstępie, bo nie jest JP II. Trzeba dać mu szansę, bo może się okazać dobrym papieżem. Już został zaproszony do Polski, przyjedzie, to się przekonamy jaki jest w rzeczywistości. A jeżeli papieżem był dla Ciebie (i innych wypowiadających się podobnie) tylok Jan Paweł II, to taka wiara nie ma sensu, bo jeżeli robi się coś dla kogoś, a nie dla siebie, to weź mi wytłumacz po co? -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:36 |