Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Wielka Brytania

hiob27
post 19.04.2005 21:54
Post #1 

Prefekt

Grupa: Magiczni Forumowicze

Nie wiem czy mi wolno, najwyżej moderatorzy skasujcie ten topic.
Szukam informacji o Angli na codzień, info na temat szkół, ludzi, zwyczajów itp. Jeśli ktoś był w Wielkiej Brytanii ale nie na tydzień tylko na dłuższy okres jak pół roku czy coś w tym rodzaju byłbym wdzięczny za każde informacje.
Każdy kogo Anglia czymś zdziwiła może też o tym krótko napisać,

thx z góry

--------------------
Prefekt Hufflepuff
user posted image ...... user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Potti
post 21.04.2005 10:37
Post #2 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

hm ja też byłam krótko, ale i tak napiszę co zauważyłam ;p

bo nawet myślę, że mam coś do powiedzenia o normalnych, państwowych szkołach. które są po prostu na TRAGICZNYM poziomie. przynajmniej ta, w której ja byłam. ludzie tam przychodzą, żeby obojętnie kiedy- na lekcji czy na przerwie- posłuchać sobie discmana, poszpanować komórką, popstrykać zdjęcia, porzucać się wszystkim po kolei, poplotkować i zrobić wszystkim dookoła jak najwięcej kawałów. a nauczycieli to ani trochę nie wytrąca z równowagi.
zresztą co ma ich wyprowadzać, jak sami sobie takie coś wypracowali. na kolejny kawał reagują stwierdzeniem 'to było sprytne'. potrafią zignorować fakt, że uczeń, któremu akurat próbują pomóc zrobić zadanie, akurat ma słuchawki w uszach i nawet nie zna treści... albo, że właśnie rozdali testy, a cała klasa ich olała, nawet nie ruszyła.
w dodatku nie ma tam ocen, tylko egzaminy na koniec (ciekawa jestem, jak oni to robią, że je zdają). nie noszą książek, a same zeszyty i takie fajne kalendarze, chyba tylko dzięki nim się łapią w tym bałaganie. jest brudno jak mało gdzie. w mundurkach też brudnych chodzą, a dziewczyny mają spódniczki tak krótkie, że mnie z mojej szkoły by wyrzucili. pozatym ludzie zadają dziwne pytania typu- a Polska to gdzieś w Afryce? a są u was niedźwiedzie polarne? a telefony komórkowe są i czy mają aparaty? choć to akurat już najnormalniejsze ;>

a tak pozatym to najchętniej bym się tam przeprowadziła, ale do samego Londynu i chyba najprędzej na studia. albo na rok w liceum... bo chyba nie widziałam jeszcze miasta, które by mi się tak spodobało i w którym klimat byłby taki super (Soho!).

--------------------
voir clair dans le ravissement
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 01:22