Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Kira @ 20.04.2005 21:08) no tak - jak zwykle bełkot ala Partyjniak.. (roll) wiem że jestem wrogiem ludu pal kościoły będziesz wielki! ahoj , tawariszcz! Nes - a Żydzi też nie mieli (mają?) celibatu ale mają Torę , I? Mamy się wzorować na protestantach ? A może wprowadźmy Jeszcze wzorując się na prawosławnych język liturgiczny Rosyjski oraz zapożyczmy troochę z Koranu ? No ludzie , bądźmy poważni. btw. ciekawe jak na nowego Papieża zareaguje Kościół Polsko-Katolicki ? -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(Hefaj @ 21.04.2005 14:13) QUOTE(Kira @ 20.04.2005 21:08) no tak - jak zwykle bełkot ala Partyjniak.. (roll) wiem że jestem wrogiem ludu pal kościoły będziesz wielki! ahoj , tawariszcz! Nes - a Żydzi też nie mieli (mają?) celibatu ale mają Torę , I? Mamy się wzorować na protestantach ? A może wprowadźmy Jeszcze wzorując się na prawosławnych język liturgiczny Rosyjski oraz zapożyczmy troochę z Koranu ? No ludzie , bądźmy poważni. btw. ciekawe jak na nowego Papieża zareaguje Kościół Polsko-Katolicki ? a nie wzorowalismy sie na protestantach, kiedy msze przestano odprawiac po lacinie, a zaczeto w jezykach narodowych? [no moze nie koniecznie doslownie wzorowalismy sie, ale wprowadzono cos co prostestanci praktykowali od dawna] zostawmy na razie podejcie 'markatingowe', a spojrzmy na sprawe z perspektywy mlodej osoby ktora chce sie poswiecic Bogu, ale nie chce rezygnowac z milosci czy rodzicielstwa. czy ksiadz, ktory nie ma dzieci nie traci czegos w zyciu? czy moze np. zrozumiec w pelni postawe rodzicow, gdy sam nigdy nie mial dziecka? do pewnego stopnia tak, ale to chyba nie to samo. Jezus, wybieral swoich uczniow sposrod mezczyzn. Czy znaczy to ze kobiety bylyby gorszymi kaplankami? Wiem, ze dla nas najwiekszym i jedynym argumentem przeciw powinno byc postepowanie Jezusa, ale czy sa jakies inne przeciwskazania by kobiety nie mogly pelnic poslugi kaplanskiej? co z kobietami ktore czuja powolanie i chcialyby prowadzic wspolnote religijna? Ten post był edytowany przez Hefaj: 21.04.2005 18:02 -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:38 |