Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
Lily Potter |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Gryfindor for ever;) ![]() |
No właśnie...a jak jest z wami?Bo mnie to
Harry Potter wciągnął na maksa.Już chyba nie zliczę ile razy przeczytałam tą
książkę,ale i tak mi się ona nie znudziła?
Jaki tkwi w tym sekret?Tego nie wiem ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
corka_ciemnosci |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 02.11.2004 ![]() |
Czy Harry Potter uzależnia?
Myśle, że do pewnego stopnia tak. Czytasz pierwszą część, czujesz niedoscyt, bo chcesz więcej, czytasz kolejną i zżera Cię ciekawość co może być dalej, wiec sięgasz po część trzecią. Trzecia część otwiera nowe perspektywy przed czytelnikiem, wiec wszystko może się zmienić, dlatego sięgamy po część czwartą. I tutaj zaczyna się chęć jak najszybszego przejścia do części czwartej, gdyż Voldek wrocił i wszystko może się zdarzyć, no i sięgamy po ostatnią cześć, która została opublikowana. I co teraz... Pustka, bo chcelibyśmy przeczytać dalej i dalej... Mnie osobiście nie kręci czytanie po 15 razy jednej części, uczenie się na pamieć zaklęć, eliksirów czy kwesti bohaterów. Ja czytam książkę raz, góra dwa trzy raz - i to tylko wtedy gdy wywrze ona na mnie naprawdę ogromne wrażenie. Znam osoby, które bez przery czytają HP. Skończą jedną część, sięgają po kolejną... i Tak w koło macieja. Kązdy czytac to co uważa ile razy chce. I krzyż mu na drogę. Ja osobiście to co robią inni mam głęboko w poważaniu. Hp uzależnia, jakby na to nie patrzeć. Ale jak wspomniała tenebris QUOTE Ba! Nawet niektóre fiki o tej tematyce są lepiej napisane! I tu się zgodzę. I choćby seria Idy Lowry ( "Inny rodzaj magii", "Cicha noc", "Puste miejsce", "Dwie drogi", "Ta sama rzeka" - która jest jeszcze nie skończona ). Wywarły na mnie większe wrażenie aniżeli Harry Potter. Trzeba poczuć to "coś" czytając książke. Myśle, że wiele osób zakochany w HP, właśnie to "coś" poczuło, badź brakowało na świecie właśnie takiej książki, która przypadła do gustu wszystkim niezależnie od wieku. Pani Rowling wyszła z taką inicjatywą, i jak widać jej książki cieszą się ogromną popularnością na całym świecie. Ja uzależniona od hp nie jestem... prędzej od opowiadań, które powstały na serii książek o małym czarodzieju. Pozdrawiam CyCuś -------------------- ![]() Członkini (Naczelny psotnik)*- The Marauders - fanklubu Huncwotów * designe by me :D |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 23:03 |