Internetowy Handel, Allegro itp.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Internetowy Handel, Allegro itp.
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
W Polsce staje się coraz popularniejszy handel internetowy.
Czy wy też macie konta na Allegro? Na czym to polega? Wiadomo, zakładasz konto, klikasz, że kupujesz, sprzedajesz Towar zawsze dochodzi? Czy wcześniej nadesłany musi byc do jakiejs bazy? Mój tata zamawia na Merlinie, Vivid, a mama czasem też. Ja bym z chęcią złożyła sobie konto na Allegro, ale nie wiem, czy mam 100% pewności, że dostanę towar. Gdy byłam na obozie, chlopcy opowiadali, "że za Nokię 3310 sprzed 5 lat" dostal 50 zł. Czy wy też macie jakieś tego rodzaju konta? Czekam na wypowiedzi i wytłumaczenia ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
ebay.pl otwarty przed paroma dniami.
ciesze sie. moze w koncu w Polsce bedzie opcja PayPal. Osobiscie na Allegro.pl jestem zarejestrowany od ponad 2 lat. Pokazalem Allegro mojemu Ojcu, ktory tam odnalazl swojego konika i jest nawet SuperSprzedawca. Na okolo 600 zawartych transakcji na Allegro u mojego taty tylko w 3 przypadkach byl problem z czego w jednym udalo sie zainterweniowac i odzyskac pieniadze. Zalezy co sie chce kupowac. Jesli uderzasz do powaznych ludzi - bedzie to powazna transakcja, dobrze zapakowana i szybka przesylka. Natomiast nie polecam rzeczy, ktore ludzie kupuja masowy, czyli jest 100 przedmiotow i 80 z nich juz wykupione.. To sa w 99,9 % buble, ktore sa niewarte nawet zadziwiajaco niskiej ceny. Polega Allegro na tym. Jestem sobie TimmY. Mam powiedzmy.. Oryginalna plyte Cd, zapakowana, ktora chce sprzedac. Sprawdzam cene w sklepie - 40 złotych. Wiec zeby sprzedac moja plyte musze jej dac nizsza cene. Wystawiam przedmiot na Allegro - robie mu zdjecie i strone www. Daje cene poczatkowa 30 zlotych. Powiedzmy na 10 dni wystawiam - dwie osoby sie zainteresowaly, pierwsza dala 32, a druga 35. Wiec sprzedalem przedmiot za 35 zlotych. Dochodzi do tego koszt przesylki, moze byc tak z 3, 4 zlote. Więc 39 złotych ten ktoś musi mi: a) wysłać na moje konto bankowe przelewem b ) zaplacic za pobraniem [drozsze!] Wyslyla mi pieniadze. Widze je na koncie, pakuje w paczke, ide na poczte i wysylam mu plyte. Potem dostaje pozytywny komentarz, ze wszystko w porzadku. Lub wysylam mu plyte, on za nia placi przy odbiorze, ja dostaje pieniadze od listonosza po kilku dniach. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:10 |