Habemus Papam!, Benedykt XVI
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Habemus Papam!, Benedykt XVI
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Habemus Papam!
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hipochondira to choroba objawiająca się nieuzasadnionymi objawami o własne zdrowie. Chory mimo zapewnień nie może przestać myśleć, że jest chory. Mój kumpel miał swego czasu taką "lekką" hipochondirę. Mierzył sobie temperaturę i zawsze wychodziło mu 37 i kawałek. Po przeczytaniu o chłoniaku (nowotwór układu limaftycznego) i jego objawach (powiększone węzły chłonne, obfite poty i męczliwość) wszystkie widział u siebie. Okazało się, że temperatura 37 i kawałek jest prawidłowa, bo pod wieczór jest najwyższa (a kumpel sprawdzał właśnie wtedy). Węzły chłonne nie były wcale powiększone, tylko poprzez częste dotykanie się w szyję (celem badania węzłów) spowodowany został stan zapalny i pojawiła się opuchlizna. Poty były wynikiem stresu - chłopak na myśl o chorobie wpadał w "panikę", trzęsły mu się ręce, a skóra pociła. Męczliwość była wynikiem bezsenności, która to wynikała właśnie ze stresu.
Po co to piszę? Po pierwsze - hipochondria to choroba, ale osoba, która ma dużą wiedzę dużo łatwiej ją znosi bo wie o takich szczegółach jak wspomniane na przykład dzienne zmiany temperatury i nie panikuje. Po drugie - każda sytuacja jest dla chorego interpretowana inaczej niż przez "zdrowego". Zwykły kaszel jest początkiem raka. Trzęsące się ręce to stwardnienie rozsiane. Chory dostosowuje fakty do teorii, a nie teorię do faktów. Wybacz MalGanis, ale jesteś według mnie takim właśnie hipochondrykiem. Po pierwsze - nie posiadasz wiedzy o przepowiedniach. "Ktoś coś powiedział", "Gdzieś napisali". Po drugie - nadinterpretujesz. Dostosowujesz fakty do przepowiedni, a nie przepowiednie do faktów. Pisanie proroctw i horoskopów, które zawsze się "sprawdzają" to jest naprawdę sztuka. Ten ktoś, może nawet Malachiasz, co ową listę papieży stworzył miał niewątpliwie talent. BBC podalo taką listę potencjalnych 9 kandydatów: 1. Cardinal Dionigi Tettamanzi, the Archbishop of Milan - Włochy są krajem oliwek. PASUJE! 2. Cardinal Francis Arinze is a Nigerian - Czarne oliwki też są, choć ja ich nie lubię. PASUJE! 3. Cardinal Giovanni Battista Re, an Italian - Włochy są krajem oliwek. PASUJE! 4. Cardinal Claudio Hummes, Brazil - Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 5. Cardinal Oscar Maradiaga of Honduras - Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 6. Cardinal Norberto Rivera Carrera , Mexico, Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 7. Cardinal Ivan Dias the Archbishop of Bombay, też Latynos! PASUJE! 8. Cardinal Joseph Ratzinger jest od pilnowania doktryny. Obj. 11:4-5 "Ci są dwie oliwy i dwa świeczniki, stojące przed obliczem Pana wszystkiej ziemi. A jeśliby im kto chciał szkodzić, ogień wynijdzie z ust ich i pożre nieprzyjacioły ich; a jeśliby im kto chciał szkodzić, ten też tak musi być zabity." PASUJE! 9. Cardinal Godfried Danneels of Belgium - Łukasz 10:34, "(Samarytanin) podszedł do niego i opatrzył mu rany, zalewając je oliwą i winem; potem wsadził go na swoje bydlę, zawiózł do gospody i pielęgnował go." Danneels poparł używanie kondomów jeśli chce się uniknąć zarażeniem HIV. Czyli jest ta "oliwa" lecząca wiernych, lub zabezpieczająca przed chorobą. PASUJE! 10. Cardinal Christoph Schonborn of Vienna - Jest Dominikaninem. Dominikanie otworzyli w roku 1882 klasztor w Jerozolimie usytuowany wśród sadów oliwnych. PASUJE! Mnie to zajęło ze 30 minut. Ale pewnie można lepsze "argumenty" znaleźć jak ktoś się ma ochotę pobawić. Jak wybiorą kogoś spoza tej listy też będzie pasować. Ja bym też pasował, bo lubię czasem wypić, czyli po zgredowsku jestem "oliwa". -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(murof @ 23.04.2005 23:39) Pisanie proroctw i horoskopów, które zawsze się "sprawdzają" to jest naprawdę sztuka. Ten ktoś, może nawet Malachiasz, co ową listę papieży stworzył miał niewątpliwie talent. BBC podalo taką listę potencjalnych 9 kandydatów: 1. Cardinal Dionigi Tettamanzi, the Archbishop of Milan - Włochy są krajem oliwek. PASUJE! 2. Cardinal Francis Arinze is a Nigerian - Czarne oliwki też są, choć ja ich nie lubię. PASUJE! 3. Cardinal Giovanni Battista Re, an Italian - Włochy są krajem oliwek. PASUJE! 4. Cardinal Claudio Hummes, Brazil - Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 5. Cardinal Oscar Maradiaga of Honduras - Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 6. Cardinal Norberto Rivera Carrera , Mexico, Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE! 7. Cardinal Ivan Dias the Archbishop of Bombay, też Latynos! PASUJE! 8. Cardinal Joseph Ratzinger jest od pilnowania doktryny. Obj. 11:4-5 "Ci są dwie oliwy i dwa świeczniki, stojące przed obliczem Pana wszystkiej ziemi. A jeśliby im kto chciał szkodzić, ogień wynijdzie z ust ich i pożre nieprzyjacioły ich; a jeśliby im kto chciał szkodzić, ten też tak musi być zabity." PASUJE! 9. Cardinal Godfried Danneels of Belgium - Łukasz 10:34, "(Samarytanin) podszedł do niego i opatrzył mu rany, zalewając je oliwą i winem; potem wsadził go na swoje bydlę, zawiózł do gospody i pielęgnował go." Danneels poparł używanie kondomów jeśli chce się uniknąć zarażeniem HIV. Czyli jest ta "oliwa" lecząca wiernych, lub zabezpieczająca przed chorobą. PASUJE! 10. Cardinal Christoph Schonborn of Vienna - Jest Dominikaninem. Dominikanie otworzyli w roku 1882 klasztor w Jerozolimie usytuowany wśród sadów oliwnych. PASUJE! Mnie to zajęło ze 30 minut. Ale pewnie można lepsze "argumenty" znaleźć jak ktoś się ma ochotę pobawić. Jak wybiorą kogoś spoza tej listy też będzie pasować. Ja bym też pasował, bo lubię czasem wypić, czyli po zgredowsku jestem "oliwa". również czytałem artykuł na racjonalista.pl (roll) -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hefaj @ 24.04.2005
08:56) Cieszę się. Opowiedz nam jeszcze co oglądasz w telewizji i jakiego radia słuchasz, bo to też jest bardzo ciekawe. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:12 |