oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
O rany, jak dawno mnie tu nie było. Mam nadzieję, że wróciłam na dłużej. Tak coś mnie tknęło. Po prostu
![]() Śpiąca na miękkim posłaniu z obłoków, Tańcząca wśród dzikich, gniewnych płomieni, W gwiazdy wpatrzona, wsłuchana w głos kroków Niczyich, zgubiona w morzu zieleni Słyszeć nie chciałam tego, co prawdziwe Świat przez zasłonę tęczy oglądałam Nie realne ważne, lecz urodziwe Piękna życia nawet w śmierci szukałam Ty, mój księżycu, zasłonę minąłeś A idąc światła jej nie naruszyłeś Tylko ty nie masz barw wstęgi na twarzy Przy tobie o prawdzie ma dusza marzy Ty jeden jej płomień możesz ostudzić Mógłbyś, lecz ja wciąż boję się obudzić -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
To sonet miał być, ta? No to ja Ci powiem, że trzeba naprawdę umieć pisać wiersze, ale to tak naprawdę naprawdę, żeby móc napisać sonet taki w miarę do przyjęcia. Brawo za sylaby, przynajmniej umiesz liczyć (: Oczywiście popsułaś akcenty, przez co wszystko się tak pięknie wali i nie ma żadnej płynności. A nawet pierwsza stofa całkiem-całkiem, tylko zalatuje mickiewiczowskim Krymem (bełt). Reszta już, przepraszam za wyrażenie, do niczego. Ale to nie znaczy, że nie umiesz pisać, sonety są trudne, bardzo trudne, może lepiej bawić się w coś, co się robi dobrze (albo lepiej, przynajmniej).
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:54 |