Pytania Nieodpowiedziane...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pytania Nieodpowiedziane...
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziwny temat
![]() Ja zadam pierwsze pytanie: -W pierwszej części chyba Hermiona stwierdza że Dumbledore specjalnie im pozwolił odkryć tajemnic kamienia by mogli się sprawdzić. Trochę tego nie rozumiem... Albusowi powinno przedewszystkim zależeć na dobru harry'ego, jakiekolwiek ryzyko powinno zostać zapobiegnięte, a jednak tak chyba nie robi... -trochę tego nie rozumiem, ale mam nadzieję że ktoś rozumie o co mi chodzi ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(MalGanis @ 29.04.2005 08:44) 2. Dlaczego nie można niepełnoletnim czarodziejom uzywać magii poza Hogwartem? Przecież przed pójściem do szkoły uczniowie (przyszli) mieli już różdżkę i księgi z zaklęciami. Mogli sobie poeksperymentować do woli, a jak jużwrócili z Hogwartu to nie. Przecież byli już starsi niż przed pójściem do Hogwartu, bardziej odpowiedzialni, i uświadomieni, co może się stać, jeśli nie będą ostrożni... A taką Hermionę mógł jakiś mugol zobaczyć jak uczyła się zaklęć jeszcze przed pierwszym rokiem... Dobre pytanie. Jedyne czego możemy się domyślić to to że "ten System MM" szwankuje i to bardzo. -> W drugim tomie nie hary lecz Zgredek użył magii, a to właśnie hary poniósł odpowiedzialność. Stąd można wywnioskować, że MM jedynie zna czas i miejsce "akcji" 3. I jak MM wychwytuje użycie magii przez nieletnich? Raczej nie monitorują zachowania różdżki, gdyż osądzili Harry`ego o użycie magii, gdy czarować zaczął domowy skrzat. I chyba nie sprawdzają natężenia energii magicznej wokół ucznia, bo wtedy w otoczeniu mnóstwa czarodziejów możnaby sobie spokojnie poczarować, i nikt by nie wiedział, czy czaruje nieletni czy nie... ![]() ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:21 |