oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
O rany, jak dawno mnie tu nie było. Mam nadzieję, że wróciłam na dłużej. Tak coś mnie tknęło. Po prostu
![]() Śpiąca na miękkim posłaniu z obłoków, Tańcząca wśród dzikich, gniewnych płomieni, W gwiazdy wpatrzona, wsłuchana w głos kroków Niczyich, zgubiona w morzu zieleni Słyszeć nie chciałam tego, co prawdziwe Świat przez zasłonę tęczy oglądałam Nie realne ważne, lecz urodziwe Piękna życia nawet w śmierci szukałam Ty, mój księżycu, zasłonę minąłeś A idąc światła jej nie naruszyłeś Tylko ty nie masz barw wstęgi na twarzy Przy tobie o prawdzie ma dusza marzy Ty jeden jej płomień możesz ostudzić Mógłbyś, lecz ja wciąż boję się obudzić -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
"Niech rym mi będzie taktem, nie wędzidłem"
Tak napisał niejaki pan Słowacki, który wielkim poetą był. Jego utwory są dla mnie bliskie doskonałości, także pod względem formy, a nawet taki mistrz jak on miał pewne problemy z harmonią wiersza rymowanego. Bo dla ciebie rym neistety jest wędzidłem, żeby nie powiedzieć munsztukiem. Ja zawsze ostro krytykuję wiersze rymowane, bo w większości autor skupia się na tym, aby pasowało do siebie a-b-a-b, czy jaki kolwiek inny układ, a cały przekaz, cała ulotność wiersza leci na łeb, na szyję. No niestety. Na rymy myślę, że może sobie pozwolić pani Szymborska. Pozdrawiam -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:40 |