Dorcas Meadowes, kim jest?? z kim
byla zwiazana??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dorcas Meadowes, kim jest?? z kim
byla zwiazana??
Hermiona z Krakowa |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P ![]() |
Poznajemy ja, gdy szalonoki
pokazuje Harry'emu zdjecie pierwszych czlonkow zakonu Feniksa-
"To brat Dumbledore'a Aberforth, widzialem go tylko jeden raz, dosc dziwny facet... A to Dorcas Meadowes, Voldemort zamordowal ja osobiscie... Syriusz, jeszcze z krotkimi wlosami... " HPiZF, str. 198 Kim moze ona byc?? -> wiekszosc potteromaniakow przypuszcza, iz byla to przyjaciolka Lily Evans z czasow szkolnych, niektorzy nawet lacza ja z Syriuszem. Fakt, iz na zdjeciu stoi obok Syriusza, ale czy to oznacza, ze byli kiedy razem?? Na SUM-ach (najgorsze wspomnienie Snape'a, HPiZF) jakas dziewczyna siedzaca za Syriuszem "zerkala na niego tesknie". Czy byla to Dorcas Meadowes?? Czy jest ona wazna postacia w historii "chlopca, ktory przezyl"?? -> trudno powiedziec... Ale fakt, iz Voldemort zamordowal ja OSOBISCIE, wskazuje, iz byla ona kims waznym, kims kogo smierci, Voldziu musi byc pewny... Moze rzeczywiscie ma ona zwiazek ze zdrada lily & james'a?? ___________________________________________________________________ Odpowiedzi na te pytania pozostawiam Wam!! Wypowiadajcie sie i zglaszajcie wlasne przypuszczenia!! PS.: Sprawdzalam, nie bylo topicu o tej postaci ![]() -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Mi też się wydaje, że Dorcas kimkolwiek była to nie była zbyt ważną osobą, skoro szalonooki nic o tym więcej nie powiedział. Jeśli chodzi o tą postać to uważam, że Syriusz z nią być może był związany, ale jak to Jo powiedziała był zbyt niedojrzały na stały związek, dlatego zerwał z Dorcas, która pragnęła czegoś więcej niż bycia czymś w rodzaju "nieco bliższej kumpelii". Ale bardzo prawdopodobne według mnie jest to, że jest przyjaciólką Lily.
QUOTE sama Jo powiedziala, ze Harry nie mial matki chrzestnej, Ciekawe... Przypuśćmy, że Dorcas jest przyjaciółką Lily. To dlaczego nie została matką chrzestną Harry'ego? TYLKO Syriusz został. Przecież każdy ma chociaż jedną osobę prócz swej drugiej połówki kogoś komu mógłby zaufać. A Lily mi nie wygląda na samotnego Snape, którego nikt nie nawidzi ![]() ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:22 |