Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzień dobry.
Reaktywacja teamtu szkolnego.. FIZYKA (ASTRONOMIA) Kometa Halleya obiega Słońce w czasie 76 lat (75,98 lat )o mimośrodzie c=0,0673. Oblicz najmniejszą i największą odległość komety od Słońca oraz wiedząc, że ostatnie zbliżenie komety do Słońca nastąpiło 3 lutego 1986 roku podaj kiedy będzie następne. edit: Dobra, samemu udało mi się zrobić. Q = 35,293362 q = 0,586638 Ten post był edytowany przez TimmY: 11.04.2005 21:57 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. 1555r. - Pokój religijny między protestantami a katolikami w Augsburgu w Niemczech, dający książętom Rzeszy na swoim terytorium prawo wyboru katolicyzmu lub luteranizmu. Książęta mieli prawo narzucania religii swym poddanym (cuius regio, eius religio - czyja władza, tego religia).
2. 1573r. - Konfederacja warszawska w Polsce. Szlachta zgromadzona na sejmie konwokacyjnym w Warszawie podjęła uchwałę gwarantującą wolność wyznania - wolność sumienia i tolerancja tylko dla szlachty. Zagwarantowało to na pewien czas wolność religijną w Polsce, choć nie mogło zapobiec fanatycznym poczynaniom kontrreformacji katolickiej. W owym czasie Polska stała się przytuliskiem "heretyków". 3. 1598r. - Edykt tolerancyjny króla Francji, Henryka IV, jest próbą skończenia wojen religijnych we Francji. Hugonoci otrzymują prawo do odprawiania nabożeństw, mogą utrzymywać własne szkoły oraz mogą drukować książki. Jako gwarancję wolności hugonoci otrzymali około 100 twierdz (w tym La Rochelle). I. Tak II. Panowała jako taka wolność wyznania. Czasami była ograniczana, albo narzucano wyznanie [Niemcy] III. A bo ja wiem? ;> Sama sobie wnioski wyciągnij, albo googluj -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:56 |