Przepowiadanie Przyszłości, Wróżby I
Wróżbiarstwo, wielka bujda czy jedyna prawda....?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Przepowiadanie Przyszłości, Wróżby I
Wróżbiarstwo, wielka bujda czy jedyna prawda....?
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Był temat o zmieniaczu czasu i przeszłości. Z tego co widziałam, nie ma tematu o samej przyszłości.
Czy jest sens uczenia się wróżbiarstwa w Hogwrcie? Czy w ogóle można przewidzieć, co się stanie? Jeżeli tak, jak taką wiedzę wykorzystać? Może zdarzyło Wam zetknąć się w prawdziwym życiu z osobą naprawdę potrafiącą przewidzieć przyszłość, a może ktoś trafnie powiedział, co Was czeka? Jakie są Wasze odczucia na ten temat? |
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie... według mnie niemożliwe jest "przepowiadanie przeszłości". co wcale nie oznacza, że ludzie nie wiedzą co im się przydarzy. jestem zwolenniczką myśli, że "umysł człowieka jest zdolny do wszystkiego". także do wglądu w przyszłość. niektórzy od urodzenia mają zdoloności takie, a niektórzu muszą go dopowiednio go ćwiczyć. medytacje to wspaniały sposób na właśnie poszerzanie możliwości swojego umysłu. w tym poznanie przyszłości. Jednak nie mówię tu o czymś takim jak np. "jutro złamiesz nogę" czy coś w tym stylu. cos bardziej subtelnego. np. że jeśli założysz te a nie tamte dżinsy, to ktos tam ci powie ze ładnie wyglądasz. tutaj akurat bardzo prowizoryczny przykład przytoczyłam. ale o takie "przepowiadanie" przyszłośći mi chodzi...
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:39 |