Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzień dobry.
Reaktywacja teamtu szkolnego.. FIZYKA (ASTRONOMIA) Kometa Halleya obiega Słońce w czasie 76 lat (75,98 lat )o mimośrodzie c=0,0673. Oblicz najmniejszą i największą odległość komety od Słońca oraz wiedząc, że ostatnie zbliżenie komety do Słońca nastąpiło 3 lutego 1986 roku podaj kiedy będzie następne. edit: Dobra, samemu udało mi się zrobić. Q = 35,293362 q = 0,586638 Ten post był edytowany przez TimmY: 11.04.2005 21:57 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Moonchild |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 120 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: z daleka ![]() |
To jest tak mniej więcej przetłumaczone. Mam nadzieje że pomoże
![]() Garth Nix urodził się w 1963 w Melbourne w Australii, przy dźwiękach grupy Salvation Army grającej 'Hail the Conquering Hero Comes' lub ewentualnie 'Roll Out the Barrel'. Garth był jeszcze młody, gdy opuścił Melbourne i pojechał do Canberra (stolica federalna) i zatrzymał się tam aż do 19 roku życia. Wtedy to wyruszył w samochodową podróż po UK w poobijanym Austinie z bagażnikiem pełnym książek i z maszyną do pisania Silver-Reed. Pomimo że koła dosłownie odpadały z Austina, Garth zdołał powrócić do Australii i studiować na uniwersytecie Canberra. Po zdobyciu stopnia naukowego w 1986 pracował w księgarni, potem jako publicysta, publisher's sales representative (tego nie wiem jak przetłumaczyć) i wydawca. W między czasie był także żołnierzem w Australian Army Reserve gdzie służył w plutonie Assault Pioneer przez 4 lata. Garth zostawił publicystykę, aby pracować jako konsultant do spraw relacji publicznych i marketingu w latach 1994-1997, aż do czasu, kiedy został pełno etatowym pisarzem w 1998. Robił to przez rok do czasu, kiedy w 1999 przyłączył się do Curtis Brown Australia jako pełnoetatowy agent literacki. W styczniu 2002 Garth powrócił do pisarstwa pomimo swojego przekonania, że pełnoetatowe pisanie wyjaśnia dziwne zachowanie wielu autorów. -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:17 |