May The Force Be With You, SW
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
May The Force Be With You, SW
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ten temat musiał już kiedyć być, ale jest okazja więc i tak dam. Gwiezdne wojny (tudum)! Za tydzień koniec sagi. Co wy wogóle o Starłorsach myślicie?
|
![]() ![]() ![]() |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
film robi wrazenie, niektore sceny sa dla mnie jednymi z najbardziej dramatycznych jakie widzialem (windu & palpatine, czy rozkaz 66), sporo akcentow humorystycznych na poczatku filmu. kilka rzeczy IMO zbyt naciaganych (rakieta z glowica bzyczkow-przyklejek...lol). efekty specjalne przewspaniale, bitwa nad coruscant to dzielo sztuki - wyjatkowa praca wirtualnej kamery. muzyka klasa sama w sobie - nie wyobrazam sobie jakby ten film mial nie dostac Oscara za muzyke/efekty dzwiekowe i za specjalne efekty wizualne. walki na miecze po prostu NIESAMOWITE, az trudno uwierzyc w to, co tam wyprawiaja (ze w ogole byli w stanie to nakrecic).yoda tez super. aktor grajacy Anakina spisal sie lepiej niz poprzednim razem,choc raczej watek z padme byl sredni (po hollywoodzku 'anakin kocham cie':)
jest tez kilka wad. pare rzeczy zrobili gorzej, niz sobie wyobrazalem po trailerach! pospoileruje troszke i oszczedze rozczarowan wszystkim (sa jeszce tacy?), co tak jak ja czekaja na scene: -Lord Vader... -Yes, Master. -RAISE!!! tego dialogu po prostu nie ma (na trailerach jest poskladany). rozczarowalem sie rowniez tym, ze w ogole nie bylo pokazane, jak Vader (ten juz w masce i ze wszystkim) wymiata. do konca filmu nawet nie dostal swojego miecza. general grevious tez nie zabil w koncu zadnego jedi (choc widac bylo, ze sporo potrafi), a szkoda ze nie pokazali jak ich kosil. zakonczenie bylo troche za szybkie, film moglby jeszcze troche potrwac (wygladalo to tak jakby obi wan przekazal malutkiego luke'a skywalkera pierwszym lepszym farmerom na tatooine... ot tak po prostu, bez zamiany jednego slowa). ogolnie tylko gluchy slepiec by powiedzial, ze to kiepski film (tak, jestem zagorzalym fanem sagi). na pewno jest dobry, na pewno robi kolosalne wrazenie. wg mnie jest zdecydowanie najlepszy sposrod mlodej Trylogii. dla kogos dla kogo efekty specjalne maja duze znaczenie, bedzie najlepszy ze wszystkich GW. ogromne byly oczekiwania co do tego filmu. czy im sprostal? okaze sie po kilkukrotnym obejrzeniu. wiekszosc osob, lacznie ze mna, po obejrzeniu EPIII bylo w takiej euforii, ze nie sa w stanie normalnie myslec. czy to taka euforia jakiej oczekiwalismy? czas pokaze... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:25 |