Mapa Hogwartu, Poa DVD
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mapa Hogwartu, Poa DVD
tintalle |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 26.05.2004 ![]() |
Chciałam się zapytać czy ktoś zainteresował
się mapą Hogwartu z jednego z filmów o produkcji?
Przerysowałam ją prawie całą, ale części nie odczytam. Moim zdaniem tam jest coś ważnego, cmentarz o którym mówi Rowling czy coś. Nie mam kawałka pod jeziorem i stacji, podpisów koło zamku. Ktoś zainteresowany ? ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lum |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 19.07.2003 ![]() |
Proszę, jeśli ktoś pracuje nad mapą Hogwartu (poważnie), niech się ze mną skontaktuje.
skamul@wp.pl Próbuję opracować mapę na podstawie książek. Ale niektóre rzeczy się nie zgadzają, np. lokalizacja Łazienki Jęczącej Marty. Czasem jest na pierwszym piętrze, w innym tomie gdzie indziej. To jest naprawdę fajna praca. Większość detali się zgadza i potwierdza w każdym tomie, a każdy kolejny przynosi nowe, bardziej szczegółowe wskazówki gdzie co jest. Jednym z większych problemów jest dla mnie kształt planu zamku - prostokąt, kwadrat czy figura nieregularna? Poza tym jest jeszcze jeden szkopuł - Rowling napisała w którymś tomie o gotyckich oknach, a jeśli Hogwart powstał ponad 1000 lat temu, to powinien być zbudowanu raczej w romańskim stylu. Chyba że się gdzieś pomyliłam : / ![]() ale to naprawdę wciąga. P.S. Też mi się wydaje, że Rowling ma (a przynajmniej powinna mieć) opracowaną mapę zamku. Nawet jeśli dodaje nowe pomieszczenia wraz z pisaniem tomów, powinna mieć jakąś bazę, żeby się nie pogubić. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:40 |