Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzień dobry.
Reaktywacja teamtu szkolnego.. FIZYKA (ASTRONOMIA) Kometa Halleya obiega Słońce w czasie 76 lat (75,98 lat )o mimośrodzie c=0,0673. Oblicz najmniejszą i największą odległość komety od Słońca oraz wiedząc, że ostatnie zbliżenie komety do Słońca nastąpiło 3 lutego 1986 roku podaj kiedy będzie następne. edit: Dobra, samemu udało mi się zrobić. Q = 35,293362 q = 0,586638 Ten post był edytowany przez TimmY: 11.04.2005 21:57 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
pierwsze 20, zaraz dam reszte.
1. Wątpię, żeby ktoś mógł nam powiedzieć kiedy skończy się obecna inflacja. I doubt if somebody could tell us when current inflation will finish. 2. Gdybym nie złapał gumy w drodze do Ciebie, to bym się tak nie spóźnił. If I hadn’t got a puncture on the way to you I wouldn’t be late so much. 3. Z tego co słyszałem oni nadal nie wiedzą kiedy ma być założone nowe ogrzewanie. Like I have heard they still don’t know when the central heating will be made. 4. Gdyby ta książka której publikacja 5 lat temu wywołała taki skandal, mogła być wydana dziś nie zainteresowała by prawie nikogo. If that book which publication made such scandal five years ago could be published today, it wouldn’t interested any body 5. Czy pożyczyłbyś mu te pieniądze gdybyś wiedział jak bardzo ich potrzebuje. Would you lend him the money if you knew how much he needed them? 6. Jesteśmy bliscy zaniechania tego projektu. We are close to give up the project. 7. Właśnie chciałem wysłać list, gdy przypomniałem sobie, że nie załączyłem zdjęcia. I was just about to send my letter when I realized I hadn’t attached the photo. 8. Zaledwie opuściłem dom burza się rozpętała. I’ve just got out of my house when the storm started. 9. W żadnym wypadku nie wolno dotykać tego przełącznika. You can’t touch the switch under no circumstances. 10. Tylko krzycząc najgłośniej mógł uczynić siebie słyszalnym. Only screaming the most loudly he could make himself audible. 11. Nie zdawał sobie sprawy, że zgubił klucze aż dotarł do domu. He didn’t realized that he lost his keys until he got home. 12. Nie tylko go obrabowali, ale również zniszczyli wszystko. Not only was he robbed, but also he had everything destroyed. 13. Nie miał pieniędzy i nie znał nikogo od kogo mógł je pożyczyć. He had no money and he didn’t know anyone to borrow it. 14. Wziął jedzenie chętnie ponieważ nic nie jadł od świtu. He took the food with pleasure because he didn’t eat anything since morning. 15. Jako stały klient mam prawo do lepszego traktowania. As I am regular client I have the right to be treated better. 16. To zanieczyszczenie zabiło te ryby, a nie co innego. The pollution killed these fish, nothing else. 17. Wybito mu dwa zęby gdy bił się z nimi. He had two teeth knocked out when he was fighting with them. 18. Premier zdecydował, by kontynuować jego plan budowy samolotu typu X. Prime minister decided to continue his plan of building type X plane. 19. Od dłuższego czasu chciałem czymś w niego rzucić. For long time I have wanted to throw something at him. 20. Zobaczyła puste szklanki i zdała sobie sprawę, że 3 osoby były w pokoju. She saw empty glasses and realised three people was in the room. Ten post był edytowany przez Neonai: 04.06.2005 23:16 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:13 |