Wirtualny Hogwart, co o tym sądzicie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wirtualny Hogwart, co o tym sądzicie?
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
ostatnio natknęłam sie na internetowy Hogwart,ja sądze że to fajna zabawa.A wy co o tym sądzicie?A może juz do jakiegoś należycie?
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie chcę żeby to był Hogwart w barwach papieru toaletowego - Hogwart ma być jedyny w swoim rodzaju - THE BEST !!
![]() Chodzi mi o to, że by był interaktywny tak jak gra The Crims, a żeby się nie opierał na zasadzie chata ![]() W tej grze są takie zakładki, może ktoś wie bo gra - w hogwarcie tezby mogły. Jest tam Diler od którego kupujemy dragi - nic prostszego zmienić to na handlarza magicznymi akcesoriami od którego uczeń kupi: (po uprzednim doładowaniu swego konta na satarcie przez nauczyciela) podręczniki, kociołek, różdzkę, teleskop i tym podobne badziewia. Jest tam opcja Rabunek - wybiera się na co się chce napaść - zmieniłoby się to na lekcje, na którą chcesz isć. Tylko o tyle byłoby fajniej, że w tamtej grze pisze czy sie duało czy nie, a w Hogwarcie by się otworzyło kienko z opcjami. [Przykładowo - lekacja eliksirów - byłby podręcznik, który by instruował jak to wszystko zrobić - ustawaić temperaturę kotła, płomień pod kotłem itd, itd... Cza tylko powymyślać co dalej. I oczywiście składniki które by się wrzucało. Jak ktoś się myli, to traci punkty, jak ktoś robi dobrze - punkty zyskuje. Możnaby jeszcze taki bajer zrobić, że ilość punktów danego domu wpływałaby np. na coś tam - jakieś punkty predyspozycji postaci - tak jak w The Crims są" respekt, charyzma itd. Tu by się tylko pozmieniało na coś bardziej "magicznego" ![]() To był tylko przykład - lekcjązaklęc wiązałaby się także z koniecznością wpisania formuły zaklęcia, kątu nachylenia różdzki, itd.... Pomysłow nie zabraknie. Ja tylko wysuwam propozycje, wymyśliłem to na poczekaniu w ciągu 5 minut - jakby to dopracować, zastanowić się to cośby z tego wyszło - wiem że szanse żeby to zrealizować są tak małe, jak to tylko możliwe, ale chciałeś poznać mój "project" [ ![]() ![]() Aha - pamiętajcie, że twórcom The Crims się udało zrobić tą grę - dlaczego tu by się miało nie udać? Nie tka trudno powymyślać - większość zakładek można obrócić w popiół bo są nie potrzebne, ale chyba każdy wie, że BANK to Gringgot, WIĘZIENIE to Azkaban... Właśnie - za złę zachowanie na lekcji 2 dni w Azkabanie. A czas w Hogwarcie mógłby płynać np 7 razy szybciej niż w realu. A co do lekcji, to jakiś mały chat swoją drogą by nie zawadził żeby nauczyciel mógł pytania zadawać. Dobra koniec, bosie rozpisze. Gratulacje dla osób które to do końca przeczytały ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:59 |