Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
Forhir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Kielce ![]() |
Premiera HPiPF zbliza sie nie uchronnie. Kazdy moze wybrac inna mozliwosc czytania nowego tomu. Sadze ze jak przy Zakonie grupa amatorskich tlumaczy opublikuje swoje tlumaczenia(Spike). Ja niestety nie potrafie angielskiego na tyle dobrze aby przeczytac w orginale(staroangielski jeszcze trudniejszy
![]() -------------------- H/Her shipper!
|
![]() ![]() ![]() |
mateo |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
Ja prawie na pewno przeczytam internetowe tłumaczenie. Tylko jakieś pożądne, a nie... takie jakieś...
![]() |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uważam, że maksymalnym idiotyzmem jest fakt, że książka nie jest wysyłana do tłumaczeń, jak tylko jest skończona, natomiast robi się to dopiero po amerykańskiej premierze. Zawsze jest to kilka miesięcy do przodu. Po drugie - wkurza mnie to, że tłumaczy tylko jedna osoba (w Polsce oczywiście). Po trzecie mam ochotę komuś wpierdolić, jak słyszę, że Media Rodzina blokuje kolejne strony z amatorskimi tłumaczniami.
No a na koniec - zgadzam się z kimś tam z góry, kto pisał, że tłumacznie internetowe mają zajebistą oprawę "uczuciową". Ta codzinna radość z przeczytanej przed wyjściem strony jest nie do porównania innymi sposobami czytania (w tym głównym, tj. "siadam i czytam całość" [choć i to ma swoje uroki]). -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:46 |