Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
Forhir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Kielce ![]() |
Premiera HPiPF zbliza sie nie uchronnie. Kazdy moze wybrac inna mozliwosc czytania nowego tomu. Sadze ze jak przy Zakonie grupa amatorskich tlumaczy opublikuje swoje tlumaczenia(Spike). Ja niestety nie potrafie angielskiego na tyle dobrze aby przeczytac w orginale(staroangielski jeszcze trudniejszy
![]() -------------------- H/Her shipper!
|
![]() ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To, że Spike złamał prawo jest oczywiste. Nie po to MM płacił gruba kasę za licencję aby teraz jakiś kolo za darmo im rozprowadzał. Klasyczne piractwo.
O ile cała legalność prawna czynu Spikea jest oczywista to zastanawia mnie pewne pomylenie przyczyny ze skutkiem w wykonaniu MM. To, że tłumaczenie wogóle pojawiło się w necie było i jest wyłącznie winą polskiego wydawcy. Półroczne opóźnienie z wydaniem polskiego Pottera??? WTF? O_o!!! Jak nie starczyło samozxaparcia, kasy czy po prostu dobrych fachowców od negocjacji to teraz trzeba płacić za swoje grzechy. I MM będzie nadal płacić tą cenę. Ja ze swojej strony nie kupie ani jednego tomu HP spod skrzydeł MM. [I nie jest to wynik obecnej decyzji MM] Pojade do Londynu i kupie siedmiopak po angielsku. Reszta pewno tak samo zrobi a jak nie to ściagnie z p2p piracką wersję i tak. Tak, tak moi drodzy wyście nie zachamowali krucjaty pirackiego tłumaczenia. Ono zejdzie do sieci p2p i wzajemnych e-maili. Tak więc wszyscy razem podziekujmy panu Valkaraukarowi za nieświadomą pomoc w rozprowadzeniu pirackiej kopii. DZIęKUJEMY ![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:44 |