Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jak Przeczytasz Vi Tom?, W
internecie? Po angielsku? Tlumaczenie?
Forhir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Kielce ![]() |
Premiera HPiPF zbliza sie nie uchronnie. Kazdy moze wybrac inna mozliwosc czytania nowego tomu. Sadze ze jak przy Zakonie grupa amatorskich tlumaczy opublikuje swoje tlumaczenia(Spike). Ja niestety nie potrafie angielskiego na tyle dobrze aby przeczytac w orginale(staroangielski jeszcze trudniejszy
![]() -------------------- H/Her shipper!
|
![]() ![]() ![]() |
Raistlin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 11.12.2004 Skąd: Krynn ![]() |
Ja rozumiem, że pan Polkowski tak wolno tłumaczy, i że wzbudza to wiele kontrowersji, ale, żeby już tak się denerwować?? Robić wyrzuty panu Polkowskiemu i MR ??
Zauważyłem, że przedtem (to jest do 4 tomu) nie było tego, że ktoś narzekał na jakość i szybkość tłumaczenia P. Dopiero potem przy 5 tomie Spike zaczął sam tłumaczyć, a że robił to szybciej niż Polkowski, (lecz robiąc błędy, czego żądna krwi... to jest Harry'ego Pottera, grupa ludzi, mogła w pośpiechu czytania tłumaczenia książki nie zauważyć ![]() Lecz zastanówmy się czy warto tak się denerwować, pienić i prowadzić krucjatę przeciwko "Media Rodzinie - okrutnym wyzyskiwaczom", którym jedynym przewinieniem było to, że zapłaciła kupe kasy za licencje do wydawania ksiązek HP i zamyka strony z nielegalnymi tłumaczeniami [co jest karane prawnie (zaleciało Valem nie? ![]() I właśnie dlatego, że trzeba tak długo czekać na tłumaczenie, "dobra" ( i żądna Pottera ![]() ![]() Wszystkich co dotarli do końca mojego przynudzania, prosze o zastanowienie się nad tym co napisałemi nie wystawiania pochopnych ocen/postów . Pozdrawiam Raistlin Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:20 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:56 |