Viershydła, szukam krytyków (ostrych i nie tylko;) )
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Viershydła, szukam krytyków (ostrych i nie tylko;) )
Sheila |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Żebym to ja pamiętała, kiedy ostatni raz tu byłam... w każdym razie, było to baaaaaaaaardzo dawno temu...
Mam nadzieję, że moje twory sięspodobają... komuś. "Jej oblicze" Czarnych kruków dzioby i szpony w rozpostartych ramionach konającego wilka. I elfia dziewica w szatach bielszych niż skrzydła aniołów składa pocałunek na krwawiącym pysku bestii Poczyna się i rodzi córa bogów wieczna w swej ulotności delikatna niczym wąż i cicha jak krzyk. Przynosi ulgę i mękę. Kiedy odwiedzisz i mnie? "Zmartwychwstanie" Pamięci C.B. Odchodzi dusza moja złoto-zielona w nicość ją lwy rozszarpały i orły i poeci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Umiera na wygnaniu wyklęta choć nie przeklęta okryta szarymi liśćmi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Odejdź ty który dręczysz me oczy mieczem pióra przebijasz Precz! ukochany aniele twe czarne skrzydła muskają twarz martwą mojej duszy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Niepokój zabija i wskrzesza choć wciąż ukochany pióra poetki - białe "Zmęczona" Dajcie że mi już spokój! pozwólcie mi proszę odpocząć na chociaż jedną, króciutką wieczność Zamknę tylko oczy i położę w drewnianym łozu na chwilkę niewiele dłuższą niż życie Zasnę i spać będę póki się znów z krzykiem nie obudzę lub z trzaskiem łupiny Matka Ziemia mnie do snu utuli i Ojciec Czas wiatrem kołysankę zaśpiewa gdy spać będę z dala od was wszystkich i wreszcie odpocznę |
![]() ![]() ![]() |
Sheila |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Mornariel - może źle odczytałam twoje intencje.
Time Robber - dzięki za pocieszenie. Jesteś jednak w błędzie, sądząc, że wymyślam tematykę moich wierszy na siłę. Piszę najczęściej dlatego, żeby coś z siebie wyrzucić, stąd może sięzdarzyć, że niektóre są przesadnie "dołujące". Może te wydadzą sięwam bardziej prawdziwe. "Noc" Latarnie zagłuszyły gwiazdy skądś dobiega ciche echo głośnej muzyki kadzidło już nie pachnie schowano Noże świece się wypaliły i tylko wycie Wilczego Boga oznajmia, że ktoś jeszcze żyje "14-sty dzień lutego" "szaleństwo w wielkich domach towarowych Amerykanie kupują Amerykankom biżuterię bieliznę słodycze wszystko w kształcie czerwonego serduszka" T. Różewicz Walentynki walę tynki walę głową o mur gdy Święty-Walnięty rozdaje wszystkim w koło serduszkowate kartki które przyleciały prosto z Hameryki na skrzydłach komercji A ja Cię pokochałam i kocham nie od święta ale w zimny styczniowy poniedziałek Opłatki śniegu spadają na nasze włosy i brew i rzęsę śpiącą pod lodem na jeziorze Kochaj mnie zwłaszcza w to głupie święto ale i zawsze żeby nasze uczucia nie odleciały spowrotem do Hameryki na skrzydłach komercji "Sen" Zasnęłam z głową na Twojej piersi i śniłam, że byłeś prawdziwy tuliłeś mnie w ramionach odzianą w uczucia i emocje Przyozdabiałeś mnie szeptami tych słów, których się boisz, a ustami przelewaliśmy z ciała do ciała nasze błądzące dusze. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:52 |