Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Cholera, dopiero o 6.30 skonczylam czytac, jestem wiec swiezo po szoku. Mimo,ze sie niektorych rzeczy spodziewalam, to do konca wierzylam,ze jednak Dumbledore nie bez powodu wierzyl Snape'owi, ba, bylam nawet pewna,ze Snape umrze na koncu, bo zlamie przysiege. A ja, glupia, do rozdzialu,w ktorym Dumbledore wyjasnia znaczenie tej przepowiedni Harry'emu w bardziej dojrzaly sposob, nie ufalam mu do konca!
Ale jak okazalo sie,ze Ksiaze to wlasciciel starej ksiazki do eliksirow(wiedzialam,ze nie pojawilaby sie na okladce bez powodu!), nie bylo sie trudno domyslic,ze to wlansie Snape byl autorem wszystkich poprawek. I znowu analogia do drugiego tomu. Poprzednio Harry zaufal Tomowi z pamietnika... Bylo w ksiazce troche rzeczy, ktore mnie irytowaly,ale ta czesc plasuje sie teraz u mnie na rowni z czescia trzecia, tuz za czwarta, jako najlepsza. Dziwne to uczucie, ale ciesze sie,ze zmieni sie kompletnie..hmm..sceneria. 7 rok moglby byc juz nudnawy. Teraz bedziesie sie dzialo zdecydowanie wiecej. No i ile rzeczy nie zostalo jeszcze rozwiazanych! No i te cale Horcruxy... no, mam nadzieje,ze sie watek rozwinie(a trudno zeby sie nie rozwinal) Ale zanim pojde spac na te 3 godziny, powiem tylko,ze nawet przy smierci Syriusza tak nie ryczalam. No i co do 3 zwiazkow, wlaczajac ten Lupin-Tonks, sie nie mylilam. Nie mniej jednak, mimo niezaprzeczalnego talentu obserwacji zachowan milosnych przez pania Rowling, troche te watki romantyczne sa...za proste? O_o No dobra, dziewczyna zawsze romantyzuje ;P Ale nie mogla poczekac z pelnym rozwinieciem akcji Ginny-Harry to 7. czesci? BTW, nie wytrzymam kolejnych 2 lat oczekiwania! ;( Ten post był edytowany przez Pszczola: 19.07.2005 06:52 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:53 |