Blizna Harr'ego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Blizna Harr'ego
żaba |
16.12.2003 16:55
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) |
Jak myslicie,jakie znaczenie w ksiazce
moze miec jeszcze blizna Harr'ego?Wkancu Dumbledore nie pozwolil jej
usunac. Czy ta blizna moze Harr'emu w czyms pomoc?
I jeszcze jedno... Czy po usunieciu blizny Harry mial by caly czas ta pewna czastke mocy Voldemorta? Ten post był edytowany przez żaba: 04.01.2004 14:00 -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Tilla_ |
20.07.2005 16:30
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 19.07.2005 Skąd: K-Pax |
QUOTE(hiob27 @ 05.07.2005 12:29) Dlaczego wszyscy a chociaż większość z was uważa że blizna jest pozostałością po Voldemorcie? Czemu nie bierzecie pod uwagę możliwości że blizna jest częścią tarczy ochronnej danej mu przez matkę? I dlatego Pottera bolą okolice czoła gdy Voldemort daje o sobie znać lub chce przełamać wszelkie "linie ochronne" Harry'ego. W książce zostało mocno podkreślone że Lily Potter była świetna w Urokach i Starożytnej Magii, moim zdaniem może to być pozostałość właśnie po niej. Starożytna magia na pewno niesie za sobą szereg symboli itp -> dlaczego więc nie błyskawica??? Tu sie zgadzam ,a i jeszcze ta blizna przeciez mogla powodowac,ze Harry mial takie prorocze sny ?? To,ze Artur Weasley zostal zaatakowany w V tomie ??np ..to tez moze byco to no i oczywiscie Harry odczuwa tez humory naszego poczciwego Voldzia (ha poczciwego,alem zem wala ) jak Voldek byl zly to Harry to odczuwal..ale czy przez blizne to nie wiadomo -------------------- "I wana hold you high,and steal my pain..away.."
"Pewnych rzeczy czas nie jest w stanie uleczyc" "kazdy ukrywa to kim na prawde jest" "i tak bolalo..tego nie unikniemy.Wiec niech boli" [you] chcesz pogadac ?? Odezwij sie na gg:2791186 |