Mikstury Magiczne A Ginny, z FictionAlley Park
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mikstury Magiczne A Ginny, z FictionAlley Park
Harriet Potter |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 11.07.2004 ![]() |
Tak sobie siedze na fictionalley.org i przeglądając tematy w dziale Canon/HBP/ przyuwarzyłem taki temat:
"Love Potions and Ginny: SPOILERS!" Po krótkim przestudiowaniu postanowiłem go przetłumaczyć i dać Magicznym Forumowiczom do analizy zawartą w nim teorię. Zapraszam więc bez zbędnych przedstawień do dyskusji ![]() aha jeszcze jedno, MM oznacza Magiczną Miksturę ![]() QUOTE Pixie Wildfire Pierwsze, oczywiście jestem H/L shipper. Lubię sobie tych dwoje wyobrażać jako parę. To nie znaczy, że zacznę palić książki czy cokolwiek innego i naprawdę nie miałabym nic przeciwko H/G jeżeli zostałoby to ułożone w bardziej przekonywujący sposób. Nie sądzę aby było. To po prostu wyglądało tak... nie wiem, znienacka? Wiem, że niektórzy ludzie mówili o tym i starałam się naprawde ciężko wymyślić sposób w jaki oni mogliby być razem i po prostu tego nie widzę. Ale to jest poza. Więc oczywiście Miłość i (ważniajesze ze względu na to co zaraz powiem) Miłosne Mikstury grały dużą rolę w tym tomie. Matka Toma użyła MM by ten mugolski drań [LOL?]* odwzajemnił jej uczucia. Więc oto moja teoria: Czy Ginny mogła zacząć używać Miłosnej Mikstury na Harrym? Teraz, widzieliśmy co skoncentrowane MM może zrobić (Ron i kociókowe ciastka, czy czekoladowe żaby, cokolwiek) ale jakie efekty miałaby taka sama mikstura rozcieńczona podawana od czasu do czasu w małych dawkach? Nie mówię, że Harry nie dba o Ginny. Tak nie jest, ale romantycznie? Ciagle jestem niezdecydowana (widziałam przyjemniejsze powody w fic'ach) i być może częściowo dlatego, że shippy wysunęły się na czele w tym tomie (niech to szlag, Bill/Tonks na zawsze! Moje nadzieje poszły...! ![]() Więc jakie są wasze opinie? Myślicie, że Harry'ego nagłe uczucia do Ginny są wynikiem działania Miłosnej Mikstury? Jeżeli nie, cóż, sądzę, że byłby to wspaniały wątek. * - to moje ![]() Pora bym i ja zabrał głos... no cóż, wydaje mi się oczywiste, że po 1 - faktycznie byłby to fajny twist 2 - dowodzi jednego, że Loonies&Lions nie mogą [a przynajmniej Pixie Wildfire] pogodzić się z brakiem H/Ln w HBP. Ten post był edytowany przez Harriet Potter: 20.07.2005 19:44 -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:43 |