Harry Potter A Benedykt Xvi, ;P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter A Benedykt Xvi, ;P
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/1130230,69,item.html
esz. kurna co to za bezprawna edycja moich postow kubik? prosze mi sie tutaj nie wpierniczac w moj rewir. wynocha! czytaliscie juz? Ten post był edytowany przez Nes: 15.07.2005 19:29 -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
1. Dla mnie sprawa jest poważna i warta dokładniejszego przeanalizowania - Ratzinger to wybitny teolog. Moje wielokrotne i bardzo szczegółowe analizy nie wykazały w Potterze żadnych antychrześcijańskich treści, ale ja jestem teologiem domorosłym i nie przynosi mi ujmu słuchanie mądrzejszych. Tyle, że jak narazie mamy tylko opinię, a nie jakąś analizę, więc nie mam się do czego ustosunkowywać.
2. HP to nie jest książka dla dzieci. Ostatni tom tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że kampania reklamowa nakierowana na 8 - 10latków jest nieuczciwa i przychylam się do licznych głosów krytycznych w tej materii. Już właściwie pierwszego tomu nie dałbym do przeczytania 7latkowi, gdyby ode mnie zależała taka decyzja. A ostatnie trzy tomu to już poprostu książki dla nastolatków i dorosłych. I mówiąc nastolatków mam na myśli tych starszych raczej niż tych młodszych. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:14 |