Strzelba Z Aktu I Wystrzeli W Ostatnim, Czyli..., ...watki czekajace na rozwiniecie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Strzelba Z Aktu I Wystrzeli W Ostatnim, Czyli..., ...watki czekajace na rozwiniecie
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
VI tom przyniosl wiecej pytan niz odpowiedzi. Pojawily sie nowe watki, przedmioty, nazwiska, itd. Zawsze u Rowling bylo tak,ze kiedys, w ktorejs z czesci cos zostalo, od tak wspomniane, a potem wracalo z fanfarami jako cos niezwykle istotnego dla dalszej akcji. Tak wiec drodzy fanatycy Pottera *_*! Czy przychodzi Wam do glowy cos co niby wazne nie jest, ale czujecie,ze jeszcze sie pojawi? Teorie do nich dobudowane mile widziane ;)
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
No ja wiem,ze latwiej sie wypowiadac o zamknietych watkach ;P.
Co do brata Dumbledora, ja tez mysle,ze sie pojawi w VII tomie. Sa tez dosyc wyrazne przeslanki aby twierdzic,ze barman z Hog's Head to wlasnie jego brat. Kiedys juz na to ktos zwrocil uwage. Dumbledore w ktorejs z czesci, chyba IV, wspomina o swoim bracie, ktory zostal skazany za handel nielegalnymi kozami, czy cos w tym stylu. Ponad to, nos owego barmana jest rownie powyginany jak ten Dumbledora. No i Dumbledore czesto chodzil do tej dziury na kieliszek. No i Mundungus,mimo ze mial z nim na pienku tak nagle zaczal z nim znowu rozmawiac? A jak sie popatrzy na 15 lat wczesniej, to prawdopodobnie dzieki niemu Snape nie uslyszal calej przepowiedni. Na pogrzebie tez sie pojawil, itd. Nie sprawia on co prawda wrazenia zbyt poteznego,ale moze Harry'emu jakos w przyszlosci pomoc... Co do Lily, ja tez sie nie raz zastanawialam dlaczego Voldemort tak a nie inaczej zachowal sie w stosunku do niej. Moze wlasnie tutaj jest kolejny dowod na to,ze Snape Lily kochal. Jezeli przyjrzec sie wywiadom z Rowling (omawiane byly chyba w temacie o przyszlosci Harry'ego), to zamurowal ja fakt,ze ktos stwierdzil,ze Snape chce odkupic winy. Dala przez to do zrozumienia,ze pytajacy mial prawdopodobnie racje! Zauwazcie, potem Sanpe przeszedl na druga strone, a i Dumbledore wyjawnil czesc prawdy, sugerujac,ze Snape przerazil sie tym,ze skazal wlasnie Potterow na smierc. Ogłoszenia o usługach: http://uslugi.nie-spamuj.eu Co do Zaslony, tez mysle,ze wroci ten watek. Szczerze powiedziawszy, kiedy czytalam tamta scene (4 razy cala ksiazke ;P), odnioslam wrazenie jakby ta Komnata z Zaslona, Sala Smierci, byla miejscem egzekucji. Po co inaczej bylby tam amfiteatr? Widownia? Co do drzwi, ktore sie nie moga otworzyc, Dumbledore dal do zrozumienia w V czesci,ze jest tam zamkniete cos jak milosc, albo milosc wlasnie. Jej moc w kazdym razie. Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 13:50 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:06 |