The Future Of, the boy who lived.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
The Future Of, the boy who lived.
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po przeczytaniu HBP wielu z was zapewne zastanawiało się, gdzie znajduje się reszta Horcrux'ów.
Wydaje się mi, że znam na to pytanie odpowiedź: 1 Horcrux -> dziennik Riddle'a 2 Horcrux -> pierścień Salazara 3 Horcrux -> jakiś medalion być może zatruty sądząc po liście który zostawił RAB 4 Horcrux -> Coś należące do Gryffindora... Tiara? Miecz? Coś nowego? ![]() 5 Horcrux -> Coś należące do Hufflepuff/Ravenclaw 6 Horcrux -> Now i teraz jest tricky. Otóż uważam, że szóstym Horcrux'em jest blizna Harr'ego. Voldemort tej pamiętnej nocy nie chciał zabić Pottera. Nie chciał go zabić lecz wyuczyć na wiernego sługę. Sami powiedzcie czy Potter nie byłby wspaniałym sługą Volda jeżeli przypuszczenia Toma co do jego mocy byłyby słuszne? No dobra może trochę przesadziłem. Ale nawet jak go chciał zabić to najpierw umieścił w nim Horcrux'a a dopiero potem walnął w niego Avadą. QUOTE(26 June @ 2003: "Harry Potter and the Magic of the Internet." (Royal Albert Hall live webcast). MSN.) The shape is not the most significant thing about Harry's scar. Więc jaka jest przyszłość Pottera? Zginie ale mały trick polega na tym, że nie może umrzeć przed Voldem. A Vold nie może umrzeć przed śmiercią Pottera bo jest nieśmiertelny. To też mówi mi, że Vold to wszystko zaplanował. A dlaczego zginie? Bo zniszczyc tego Horcrux można tylko przez zniszczenie blizny, a bliznę można zniszczyć niszcząc ciało Pottera. to co na czerwono w trakcie pisania wyszło na bzdure ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 17.07.2005 21:54 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(estiej @ 26.07.2005 06:14) Nie jestem pewien czy to jest aż tak dokładnie wyjaśnione w HBP, chodzi Ci o podmianę pamięci Morfina? Bo mi się tu coś nie zgadza. To znaczy, Ministry sucks as usual, to się akurat zgadza ![]() QUOTE(HBP @ British editon, hardback, page 345) 'But how come the Ministry didn't realise that Voldemort had done all that to Morfin?' Harry asked angrily. 'He was under age at the time, wasn't he? I thought they could detect under-age magic!' 'You are quite right - they can detect magic, but not the perpetrator: you will remember that you were blamed by the Ministry for the Hover Charm that was, in fact, cast by -' 'Dobby,' growled Harry; this injustice still rankled. 'So if you're under age and you do magic inside an adult witch or wizard's house, the Ministry won't know?' 'They will certainly be unable to tell who performed the magic,' said Dumbledore, smiling slightly at the look of great indignation on Harry's face. 'They rely on witch and wizard parents to enforce their offspring's obedience while within their walls.' 'Well, that's rubbish,' snapped Harry. 'Look what happened here, look what happened to Morfin!' 'I agree,' said Dumbledore. [...] Dodatkowo przypominam, że Riddle użył do zamordowania swojego ojca i dziadków różdżki Morfina, a gdy ten skawpliwie (i chełpliwie) do wszystkiego się przyznał, nie było podstaw do dalszego drążenia sprawy. Co oczywiście nie oznacza, że Ministry sucks choćby odrobinę mniej ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:20 |