Snape, Zdrajca czy przyjaciel?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Snape, Zdrajca czy przyjaciel?
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy Snape zabił Dumbledora bo była to część planu zniszczenia Voldemorta,czy rzeczywiście jest agentem Czarnego Pana? Być może Snape wkradnie się w łaski Voldzia i pomoże Harry'emu go zabić? Co o tym myślicie?
![]() te kropki mnie #@$! :} Nie ma sprawy ;] Ten post był edytowany przez Lupek: 16.02.2006 23:51 |
![]() ![]() ![]() |
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
Gdyby Severus rzeczywiście był zdrajcą, to śmierć Dumbledora była by najbardziej bezsensownym wydarzeniem w całym cyklu książek.Gorszym niż przypadkowa śmierć Cedrika. Myślę, że Dumbledore nawet osłabiony eliksirem, nawet bez różdzki, ciągle był w stanie rzucać całkiem potężne zaklęcia...Każda śmierć byłaby lepsza, ale nie TAKA. Poczułam sięwręcz jakby ktoś mnie uderzył w twarz ...
A jeżeli Snape rzeczywiście jest po ciemnej stonie mocy [ :> ] , to tymsamym Rowlingowa zrobiła z niego największego chama i przy okazji osobę, która przebija swoim czarnym sercem nawet Voldemorta....W końcu ten ostatni zawsze był sobą. A może Sev zabił Dumbledora bo bardziej bał się swojej śmierci? Bo wolę się nie pocieszać jakimś wyższym celem .... a i zauważcie taki drobny szczegół- Rowling mówiła swego czasu, że Dumbledore i Hermiona się nie mylą i że trzeba ich słuchać... Hermiona po odnalezieniu danych odnośnie włascicieli podręcznika do Eliksirów, jako jedyna broniła młodego Severusa kładąc nacisk na jego dziwne poczucie humoru, a nie na fakt bycia ZŁYM. A Dumbledore, jak wiemy do końca ufał dorosłemu Snapowi. Co o tym sądzicie ? Ten post był edytowany przez Zanthia: 26.07.2005 11:59 -------------------- ;D
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 20:58 |