The Future Of, the boy who lived.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
The Future Of, the boy who lived.
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po przeczytaniu HBP wielu z was zapewne zastanawiało się, gdzie znajduje się reszta Horcrux'ów.
Wydaje się mi, że znam na to pytanie odpowiedź: 1 Horcrux -> dziennik Riddle'a 2 Horcrux -> pierścień Salazara 3 Horcrux -> jakiś medalion być może zatruty sądząc po liście który zostawił RAB 4 Horcrux -> Coś należące do Gryffindora... Tiara? Miecz? Coś nowego? ![]() 5 Horcrux -> Coś należące do Hufflepuff/Ravenclaw 6 Horcrux -> Now i teraz jest tricky. Otóż uważam, że szóstym Horcrux'em jest blizna Harr'ego. Voldemort tej pamiętnej nocy nie chciał zabić Pottera. Nie chciał go zabić lecz wyuczyć na wiernego sługę. Sami powiedzcie czy Potter nie byłby wspaniałym sługą Volda jeżeli przypuszczenia Toma co do jego mocy byłyby słuszne? No dobra może trochę przesadziłem. Ale nawet jak go chciał zabić to najpierw umieścił w nim Horcrux'a a dopiero potem walnął w niego Avadą. QUOTE(26 June @ 2003: "Harry Potter and the Magic of the Internet." (Royal Albert Hall live webcast). MSN.) The shape is not the most significant thing about Harry's scar. Więc jaka jest przyszłość Pottera? Zginie ale mały trick polega na tym, że nie może umrzeć przed Voldem. A Vold nie może umrzeć przed śmiercią Pottera bo jest nieśmiertelny. To też mówi mi, że Vold to wszystko zaplanował. A dlaczego zginie? Bo zniszczyc tego Horcrux można tylko przez zniszczenie blizny, a bliznę można zniszczyć niszcząc ciało Pottera. to co na czerwono w trakcie pisania wyszło na bzdure ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 17.07.2005 21:54 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
KaMari |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 27.07.2005 ![]() |
Jakoś nie wydaje mi sie prawdopodobne zeby Dark Lord uczynił sobie z Harry'ego Horcruxa. Ani przez przypadek ani specjalnie. Owszem przez przypadek w jakiś sposób mały Harry zaabsorbował częsc mocy Dark Lorda ale...dusza...nie wydaje mi sie. Może własnie Ta zaabsorbowana moc, która sie miesci w bliźnie jest kluczowym elementem dzieki któremu Harry będzie mógł pokonać Voldemorta. Oprócz oczywiście wszystkich innych powodów które dał Harry'emu Voldemort zeby ten pragnoł go zabić. I w ten sposób jak to ujął Dumbledor , Voldemort "create his enemy". Wydaje mi sie ze znajomość i moze potem jakieś wykorzystanie mocy Voldemorta to jest chyba jedyne znaczenie tej całej blizny.
No i nie zapominajmy o podkreślanej przez Dumbledora zdalności Harry'ego do miłości. Jednak kiedy o tym czytalam miałam ochote zapytać Harry'ego dlaczego nie krzyknął "I co z tego ze umiem kochać mnóstwo ludzi to potrafi". Może wtedy otzymałby jakąś znacząca wskazówkę dlaczego ta zdolność jest tak wazna akurat u niego... No ale trudno od Albusa Dumbledora bezpośrednio już sie tego nie dowie. ![]() Tak mi jeszcze przyszło na myśl... moze blizna jest w stanie zaabsorbować jeszcze więcej mocy Voldemorta... Tylko czo by się potem z ta moca stało... hmm... Jakoś nie uśmiecha mi sie myśl że na koniec VII tomu mielibyśmy nazywać Harry'ego Voldemortem II. Jednak to właśnie moze być punkt w którym zdolnośc Harry'ego do miłosci byłaby ważna. Moze to pozwoliloby mu na przyklad wyrzec się tej mocy... i zniszczyc ja na zawsze...(zaraz, ja się chyba LOTRem zasugerowałam za bardzo... ![]() ![]() A co do przyszłosci Harry'ego...czyzby Harry ruszał w drogę a autorka miala zamiar oddać hołd schematom gatunku i uczynic z opowieści...powieśc drogi?? ![]() No bałdzo doprawdy ciekawa opcja...tylko czy Jo sobie poradzi? zawsze poruszała sie raczej po znanym sobie gruncie... Mam jednak nadzieję ze Harry wróci do szkoły....No przecież on za malo jeszcze wie i umie ![]() ![]() ![]() Coraz więce przypuszczeń tłucze mi sie po łbi wiec nie bedę już nimi zaśmiecać tego noble forum... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:09 |