May The Force Be With You, SW
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
May The Force Be With You, SW
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ten temat musiał już kiedyć być, ale jest okazja więc i tak dam. Gwiezdne wojny (tudum)! Za tydzień koniec sagi. Co wy wogóle o Starłorsach myślicie?
|
![]() ![]() ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie czasami bierze romantyczny nastrój, a wtedy "Atak Klonów" jest jak znalazł ;D Wydaje mi się, że w nowszych częściach Lucas postawił bardziej na efekty specjalne, na rywalizowanie o pierwsze miejsce w dziedzinie efektów specjalnych, gdzieś po drodze gubiąć klimat starszych części.
QUOTE(Pszczola @ 27.07.2005 00:34) To znaczy, Anakin wlasciwie od tak przeszedl na Ciemna Strone Mocy, jego postac zostala baaardzooo splycona. Zgadzam się. Nie wiadomo w sumie kiedy Anakin przechodzi na Ciemną Stronę. W sumie jest kuszony przez cały film, ale dla widza nie siedzącego w tym temacie jest to trochę za szybkie i zagmatwane. QUOTE(Pszczola @ 27.07.2005 00:34) To akurat było w piątej części ;P Ja się popłakałam w scenie, gdy Luke ściąga Vader'owi hełm, i gdy ten ostatni się pali na stosie w VI części. QUOTE(Pszczola @ 27.07.2005 00:34) Fajnie by bylo gdyby moze znowu nakrecil III ostatnie czesci? Mimo ze pewnie ich poziom spadnie, to jednak uwielbiam porzadne efekty specjalne, a w starszych czesciach troche juz smiesza. O nie, nie. Starsze części to starsze części i żadnego nowego kręcenia. Zresztą na wydaniu DVD starej trylogii wszystko jest ładnie dorobione, efekty w niczym nie ustępują tym z nowszych części, a wręcz przeciwnie - przewyższają, bo nie przypominają gry komputerowej (w ogóle w starej trylogii wszystko, oprócz chyba kukiełkowego Yody, jest takie realne, natomiast nowsze części przypominają czasami grę komputerową; ale trzeba przyznać, że cyfrowy Yoda i widoczki Coruscant, szczególnie nocą, robią wrażenie). Jak ktoś napisał na pewnym forum SW jednakże: "Jest to najlepsza gra komputerowa, jaką widziałem" ;P QUOTE(Pszczola @ 27.07.2005 23:46) No coz... przyznam sie,ze w tej scenie sie troche zalamalam, bo Jedi, czy nie, w takiej temperaturze i przy takim stezeniu siarki, nikt by tam nie przezyl. Czy z konczynkami, czy bez ^^" Tutaj podano taki argument: Anakin był bardzo silny Mocą i dlatego i tylko dlatego przeżył. Może i z wierzchu wyglądał aż za dobrze jak na człowieka, któremu obcięto nogi i rękę, a który potem troszkę się podpiekł, ale opary spaliły mu płuca, nawet Moc go przed tym nie ochroniła. QUOTE(Pszczola @ 27.07.2005 23:46) No rzeczywiście, ale Ian McDiarmid w roli Palpatine'a podtrzymuje poziom. Mnie najbardziej zażenowało w "Ataku Klonów" wyznanie miłości Padme do Anakina, przed walką na arenie. Uch, okropne. Nawet scena łąkowa i kominkowa to przy tym dobry poziom. Ten post był edytowany przez Yavanna: 30.07.2005 22:04 -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:43 |